Ronde van Vlaanderen voor vrouwen rechtstreeks op tv
Elisa Longo Borghini won in 2015- Foto: Sirotti
dinsdag 2 februari 2016 om 12:09

Ronde van Vlaanderen voor vrouwen rechtstreeks op tv

De Ronde van Vlaanderen voor vrouwen wordt dit jaar live uitgezonden door Sporza. De laatste 35 kilometer van de koers zullen worden ingepast in het rechtstreekse verslag van de mannenwedstrijd, maakte de Belgische zender maandag bekend. Zo pikken de televisiekijkers onder meer de beslissende passage over de top van de Kwaremont en de aankomst in Oudenaarde mee.

Het is de eerste keer dat in Vlaanderen een koers van WorldTour-niveau in het vrouwenwielrennen rechtstreeks wordt uitgezonden. Eerder moesten kijkers zich in het gunstigste geval tevreden stellen met een samenvatting. De Ronde van Vlaanderen voor vrouwen zal daarnaast ook via een livestream zijn te volgen. “De vrouwen verdienen dat”, zo toonde organisator Wouter Vandenhaute zich verheugd. Vlaanderens Mooiste wordt verreden op 3 april.

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
2 februari 2016 12:22
Mooie ontwikkeling!
2 februari 2016 12:27
Cool! ben erg benieuwd en goed dat het gebeurt.
2 februari 2016 12:36
Top, ga zeker kijken.
2 februari 2016 12:39
Ga ook kijken.
2 februari 2016 13:05
'Dit wordt ingepast in het wedstrijdverslag van de mannen'. Pff nu word ik gedwongen om sinds jaren een gedeelte van een klassieker op de NOS te kijken. Ik heb echt helemaal niets met vrouwenwielrennen en kan zwaar genieten van een hele dag RVV op Sporza, de voorbeschouwing incluis. Maak er lekker een livestream van en kijk dan hoeveel mensen er gaan kijken. Dat zal behoorlijk mee vallen schat ik in. Politieke correctheid dit als je het mij vraagt en geen commerciële/sportieve keuze.
2 februari 2016 13:08
Gaat het mannen wielrennen dan ook even op een andere zender door of is dit niet het geval??
2 februari 2016 13:21
@Bonifazio ik zou je juist aanraden het vrouwenwielrennen te gaan kijken, er wordt vaak erg attractief gereden en. Het zal je echt niet tegenvallen.
2 februari 2016 13:22
Thumbs up!
2 februari 2016 13:30
Ze kunnen die vrouwenkoers toch ook in een halfuur samenvatting geven na de finish van de herenwedstrijd? Beter dan 'gezap' tussen beide wedstrijden. Maar goed, gelukkig kunnen we het zelf ook gewoon bepalen door verder te kijken op een andere zender.
2 februari 2016 13:36
@Rahimns: Ja bij de amateurs en bij kinderen wordt er ook veel aanvallender gereden. Echter kijk ik graag naar het hoogste niveau (en de beloften) en daar waar de belangen het grootst zijn. Prima dat ze aandacht krijgen als mensen dit echt willen zien, zolang ze maar niet meeliften op het succes van de mannen is ze alles gegund. Oftewel zwaar voor de Giro Rossa, maar tegen la Course.
@ChefSpijker: Veel betere optie idd.
2 februari 2016 13:37
@bonifazio

Vooral dat van de NOS kijk ik tegen op, de ontwetenheid van de Nederlandse commentatoren is enorm bij alle sporten. Doe mij maar lekker sporza, of de Spanjaarden ofzo.
2 februari 2016 13:44
Mooi toch.
En waarschijnlijk zijn de dames gefinisht voordat de heren de tweede keer de Oude Kwaremont en de eerste keer Paterberg beklimmen.
2 februari 2016 13:47
@Bonifazio @Chefspijker
Vrouwenwielrennen is ook topsport en van het hoogste niveau. Dus is het meer dan goed dat dat ook in een direkte uitzending in beeld wordt gebracht. De Ronde van Vlaanderen is op de vrouwenkalender ook een hoogtepunt.
Bij andere sporten (tennis, zaalsporten, hockey, schaatsen, etc.) worden beide geslachten wel in gelijke mate in beeld gebracht.
Je krijgt nu twee mooie wedstrijden op een middag wat wil je nog meer? :-) Ik denk ook dat dit een breder publiek zal aanspreken om te gaan kijken (lees: minder saai).
2 februari 2016 13:50
Ik kijk liever twee finales dan 150km passief rijden met een kopgroepje wat gecontroleerd word en waar in de laatste 30-50km meestal pas wat gebeurd. Nu krijg je en die laatste 50km actie en daarvoor dezelfde finale al een keer finale met de vrouwen. Dunno, ik zie een win win. Uitzonderingen als Gent welvegem vorig jaar kunnen gebeuren, maar meestal is het begin saai bonifazio.. juist omdat de belangen te groot zijn durft niemand iets.
2 februari 2016 13:53
Zeer, zeer goede ontwikkeling!
Zij die hier tegen zijn: je weet niet wat je mist. Attractief, enkele mooie verschijningen, en ze verdienen het gewoon! Waarom altijd dat vrouwenwielrennen wegmoffelen?
La course was een succes, cyclocross wordt al uitgezonden dus waarom zou een RvV niet passen?
2 februari 2016 14:06
Goed om te horen dit!

Als het vrouwenwielrennen vaker uitgezonden gaat worden gaat het ook interessanter worden voor sponsoren. Meer geld betekent vaak ook meer middelen en daarmee ook hoger niveau. Lange termijn natuurlijk, maar ik vind dit een mooie start!

En daarnaast: Je kan roepen dat mannensport 'hoger niveau' is en dan heb je wss nog gelijk ook. Echter draaien die vrouwen natuurlijk net zo hard hun ballen er af als de mannen. Misschien nog wel harder soms. Dus verdienen doen ze het zeker!
2 februari 2016 14:16
Ik begin langzaam maar zeker ook steeds meer plezier in vrouwenwielrennen kijken te krijgen, geloof ik. Een uurtje vrouwenfinale tussendoor lijkt me geen straf, de eerste 150km zijn doorgaans behoorlijk saai.

WK Veldrijden voor vrouwen van zaterdag vond ik ook mooi om te zien.
2 februari 2016 14:36
2 finales voor de prijs van 1, daar kun je niet tegen zijn als wielerfan :)
2 februari 2016 15:07
Goed nieuws! De enige wedstrijden die je live kunt zien zijn WK en OS. La Course erbij en nu nog de Waalse Pijl.
Is er ook een strade Bianche voor dames?
2 februari 2016 16:32
@Lalsacien
Ja, die is er!
klik
2 februari 2016 16:38
Waarom zeurt men over 150 km 'passief' rijden? Dat is juist het mooie aan wielrennen, de hele koers! Ook het mooie van wielrennen kijken, je hebt tijd om andere dingen ertussendoor te doen :).
2 februari 2016 16:54
@Daan
Zoals naar de finale van de vrouwenwedstrijd kijken?
2 februari 2016 18:55
@Bonifazio pff dat klinkt echt verschrikkelijk vrouwonvriendelijk... meeliften op het succes van de mannen.. die zelfde mannen die de sport bijna kapot gemaakt hebben. Sorry maar vrouwen moeten in het wielrennen en in wel meer sporten nog keihard vechten voor gelijke rechten en waarom zou een tour voor vrouwen niet net zo mooi zijn om naar te kijken als voor de mannen. Het is gewoon een geldkwestie. Ik hoop dat we over een paar jaar ook weer een tour voor vrouwen hebben. Al zou die maar 1 of 2 weken duren. Op dat punt kunnen ze een voorbeeld nemen aan de TOC bijvoorbeeld die nu ook een 4 daagse ronde hebben.
2 februari 2016 18:56
Ga gewoon 3 april 2016 eens live kijken en heb dan een onderbouwde mening.
Vrouwen wielrennen is van een hoog niveau.
2 februari 2016 22:32
@Zjoske, dank!
Uitzenden die Strade Bianche voor dames!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.