Ronde van Zwitserland gaat samenwerken met Velon
Foto: Sirotti
dinsdag 29 maart 2016 om 12:39

Ronde van Zwitserland gaat samenwerken met Velon

De Ronde van Zwitserland gaat de komende vijf jaar samenwerken met Velon. De WorldTour-koers heeft een partnership gesloten met het verbond van elf WorldTour-ploegen. Dit nieuws volgt één maand na de aankondiging van een ‘revolutionaire deal‘ die de betrokkenheid met de fans moet vergroten.

Velon wil ervoor zorgen dat wielerfans tijdens het volgen van een koers binnenkort een inkijkje kunnen krijgen in live data en andere gegevens van renners. In welke vorm dat gaat gebeuren is nog niet bekend, maar de eerste vernieuwingen zullen in de Ronde van Zwitserland worden vertoond.

De elf ploegen binnen Velon zijn BMC, Etixx-Quick-Step, Lampre-Merida, Lotto Soudal, Orica-GreenEDGE, Cannondale, Giant-Alpecin, LottoNL-Jumbo, Sky, Tinkoff en Trek-Segafredo. Het persbericht kondigt aan dat “zij zich samen met een aantal van hun beste renners zullen gaan committeren aan de Ronde van Zwitserland.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
29 maart 2016 12:43
Ben benieuwd!
29 maart 2016 12:49
Hoop dat dit de toekomst wordt! Live tijdsverschillen betrouwbaar kunnen zien tussen om het even welke renners lijkt me een leuke toevoeging die bijvoorbeeld in geval van beeldverlies toch goeie betrokkenheid oplevert.
29 maart 2016 12:57
Ik zit er niet op te wachten, on-board camera's en live hartslagmeters zijn boring en dat hele "bringing cycling closer to the fans" word ik een beetje misselijk van.
29 maart 2016 13:09
Huh, vooruitgang in de wielersport? :O

Heerlijk nieuws, maar ik ben nog wel benieuwd wat we concreet voor geweldige dingen gaan zien dan. Dat er aan optimale weergave van tijdsverschillen iets gedaan moet worden lijkt me heel erg duidelijk. Catalonië was echt weer een aanfluiting.
29 maart 2016 13:21
Ik juich elke poging 'tot meer betrokkenheid' toe, zeker tijdens 'maar niet beperkt tot' de koers zelf. Zelfs als 9 van de 10 pogingen mislukken blijft er misschien eentje over waar we veel lol aan kunnen beleven.

Wat me bijvoorbeeld leuk lijkt is het, eventueel grootschalige, gebruik van drones op cruciale punten in een wedstrijd, in combinatie met meer info. Wellicht wat nerveus met al dat gezoem, maar kan natuurlijk wel prachtige plaatjes opleveren.
29 maart 2016 14:04
@Striga:
Ja, beter gewoon alleen helikopterbeelden en motoren met camera's. Al die verschillende invalshoeken en dynamiek, beelden vanuit het midden van het peloton wordt je maar draaiierig en duizelig van als je languit op de bank ligt. Misschien moeten ze ook de tijdswaarnemingen afschaffen, dat is ook overbodige info.

@bartje:
Ik denk dat drones niet overal toegepast kunnen worden, maar ik denk dat het zeker in bergetappes geweldige beelden op kan leveren omdat je vanuit hele gave invalshoeken kunt filmen en bovendien geen problemen krijgt met drones die met 60 km/u een waaier in beeld moeten brengen, ik ben geen ervaren dronepiloot, maar dat lijkt me nogal lastig.
29 maart 2016 14:20
Was de Ronde van Zwitserland niet toentertijd ook de ronde waar een camera-trike werd geïntroduceerd die voor enorm stabiele beelden zou zorgen? Wat is daar eigenlijk van terecht gekomen?
29 maart 2016 15:20
Voorlopig erg vaag maar ik laat mij graag verrassen!
29 maart 2016 17:50
Helemaal eens met Striga !
29 maart 2016 18:18
Hartslag en wattage vind ik dan misschien wat overdreven. Maar betere beelden zou geweldig zijn en zeer betrouwbare tijdsverschillen. GPS op elke fiets.
29 maart 2016 19:05
@SC ik heb al wel vaker een drone gevlogen, en er beelden mee gemaakt. Een drone kan een voortsnellend peloton makkelijk bijhouden, en de grotere modellen (lees accu's) kunnen dat ook nog eens een tijdje uithouden. Uiteraard doel ik op uitbreiding van de mogelijkheden, niet op vervanging.

De regisseur krijgt het wel een beetje druk dan, dat dan weer wel :-)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.