Roodhooft over Van der Poel: “In de winter is het WK zijn enige en grootste doel”
foto: Cor Vos
zondag 3 november 2019 om 10:05

Roodhooft over Van der Poel: “In de winter is het WK zijn enige en grootste doel”

Het enige hoofddoel van Mathieu van der Poel in de winter is het WK veldrijden. Dat heeft zijn ploegleider Christoph Roodhooft aangegeven voor aanvang van de seizoensstart van de wereldkampioen. “We kiezen met Mathieu voor een langzame opbouw richting het WK veldrijden. In de winter is het WK zijn enige en grootste doel”, zegt Roodhooft tegen de NOS.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel zou aanvankelijk alle crossen in de DVV Verzekeringen Trofee rijden, maar hij besloot om extra rust te pakken en afgelopen vrijdag de Koppenbergcross over te slaan. “Hij gaat wel proberen andere crossen te winnen, maar het is de bedoeling dat we hem zo economisch mogelijk richting dat WK brengen”, vervolgt Roodhooft.

“De klassementen hebben we al een beetje opgegeven, de DVV-Trofee uitgezonderd”, zegt Roodhooft. “Dat zal de druk er een beetje afnemen bij hem. Want het moet ook leuk blijven. Als het altijd maar moeten, moeten, moeten is, is het ook niet vol te houden.”

Dat betekent niet dat Van der Poel het rustig aan gaat doen in de andere crossen. “Ik kan niet anders naar een wedstrijd toeleven dan met de intentie om er te winnen”, aldus de regerend wereldkampioen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.