Roodhooft over Van der Poel: “In de winter is het WK zijn enige en grootste doel”

zondag 3 november 2019 om 10:05
Roodhooft over Van der Poel: “In de winter is het WK zijn enige en grootste doel”

foto: Cor Vos

Het enige hoofddoel van Mathieu van der Poel in de winter is het WK veldrijden. Dat heeft zijn ploegleider Christoph Roodhooft aangegeven voor aanvang van de seizoensstart van de wereldkampioen. “We kiezen met Mathieu voor een langzame opbouw richting het WK veldrijden. In de winter is het WK zijn enige en grootste doel”, zegt Roodhooft tegen de NOS.

Van der Poel zou aanvankelijk alle crossen in de DVV Verzekeringen Trofee rijden, maar hij besloot om extra rust te pakken en afgelopen vrijdag de Koppenbergcross over te slaan. “Hij gaat wel proberen andere crossen te winnen, maar het is de bedoeling dat we hem zo economisch mogelijk richting dat WK brengen”, vervolgt Roodhooft.

“De klassementen hebben we al een beetje opgegeven, de DVV-Trofee uitgezonderd”, zegt Roodhooft. “Dat zal de druk er een beetje afnemen bij hem. Want het moet ook leuk blijven. Als het altijd maar moeten, moeten, moeten is, is het ook niet vol te houden.”

Dat betekent niet dat Van der Poel het rustig aan gaat doen in de andere crossen. “Ik kan niet anders naar een wedstrijd toeleven dan met de intentie om er te winnen”, aldus de regerend wereldkampioen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair