Roodhooft: “We gaan Van der Poel niet opofferen voor klassiekers”
foto: ASO / Arctic Race of Norway
woensdag 14 november 2018 om 09:52

Roodhooft: “We gaan Van der Poel niet opofferen voor klassiekers”

Mathieu van der Poel maakt normaal het gehele veldritseizoen af. Zoals gepland rijdt de renner van Corendon-Circus tot en met de Vestingcross in Hulst alle veldritten, met begin december een hoogtestage van twee weken. “We zijn niet van plan om de cross vroegtijdig te verlaten”, zegt teammanager Christoph Roodhooft in Het Laatste Nieuws. De 23-jarige Van der Poel maakt komend seizoen zijn debuut tijdens de voorjaarsklassiekers. 

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Zijn wegprogramma zal beperkt zijn”, gaat Roodhooft verder. “We zijn volop aan het werk. Voordat Mathieu op 28 november op hoogtestage naar Spanje vertrekt, hopen we een programma rond te hebben.” De Nederlands kampioen op de weg zei afgelopen maandag nog Gent-Wevelgem te rijden en desgevraagd mogelijk ook Parijs-Roubaix. Eerder zinspeelde hij op een deelname aan E3 Harelbeke.

Roodhooft heeft over dat laatste zo zijn bedenkingen. “De combinatie tussen de E3 Harelbeke (op vrijdag, red.) en Gent-Wevelgem (twee dagen later, red.) lijkt moeilijk. Maar goed, als Mathieu dat gezegd heeft, dan kan het misschien. Maar we gaan hem niet als kanonnenvlees gebruiken. We gaan Mathieu niet opofferen voor een klassiek voorjaar.” Van der Poel zelf wil pas na het WK Veldrijden nadenken over de invulling van zijn voorjaar.

MVDP wil nog niet per se de monumenten rijden, vertelde hij eerder aan WielerFlits. Hij sluit echter niets uit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.