Roompot-Charles presenteert selectie voor de Amstel Gold Race
foto: Cor Vos
vrijdag 19 april 2019 om 11:18

Roompot-Charles presenteert selectie voor de Amstel Gold Race

Roompot-Charles heeft zijn huiswerk klaar voor de Amstel Gold Race, die komende zondag op het programma staat. De Nederlandse ProContinentale ploeg rekent vooral op de ervaren Pieter Weening en Maurits Lammertink, terwijl ook Lars Boom zijn opwachting zal maken.

Voor de inmiddels 38-jarige Weening zal het een bijzondere editie worden, aangezien hij voor de tiende keer zal starten in de Amstel Gold Race. In 2013 eindigde hij nog knap als achtste in de Limburgse klassieker. De Fries reed dit jaar al top-10 in wedstrijden als de Trofeo Andratx en de Classic de l’Ardèche.

Verder is het uitkijken naar het rijden van Lammertink. De 28-jarige heuvelspecialist is goed op dreef. Zo werd hij woensdag nog tiende in de Brabantse Pijl. Voor Boom zal de Amstel Gold Race de laatste wedstrijd zijn dit voorjaar. De selectie bestaat verder uit Huub Duyn, Oscar Riesebeek, Nick van der Lijke en Matthias De Witte.

Selectie flag-nl Roompot-Charles voor flag-nl Amstel Gold Race (21 april)
flag-nl Lars Boom
flag-nl Huub Duyn
flag-nl Maurits Lammertink
flag-nl Nick van der Lijke
flag-nl Oscar Riesebeek
flag-nl Pieter Weening
flag-be Matthias De Witte


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op de Amstel Gold Race met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.