Roompot-Nederlandse Loterij heeft wildcard voor de Omloop beet
Breakaway Brian van Goethem haalde vorig jaar de vroege vlucht in de Omloop - foto: Marcel Koch
donderdag 9 februari 2017 om 17:16

Roompot-Nederlandse Loterij heeft wildcard voor de Omloop beet

Na Dwars door Vlaanderen is Roompot-Nederlandse Loterij ook van de partij in de opener van het Belgische wielerseizoen. De ploeg van Michael Zijlaard ontving namelijk een wildcard voor de Omloop Het Nieuwsblad, dat sinds dit jaar een WorldTour-koers is. Ook de voorbije jaren was de oranjebrigade van de partij.

Vijftien WorldTour-teams
WorldTour-ploegen zijn niet verplicht om de nieuwe WorldTour-koersen deel te nemen. Movistar, UAE Abu Dhabi en Dimension Data geven zoals eerder al doorschemerde forfait. Daardoor mocht de organisatie tien wildcards uitdelen. Naast Roompot-Nederlandse Loterij zijn dat Aqua Blue Sport, Israel Cycling Academy, Fortuneo-Vital Concept, Direct Energie, Cofidis, thuisrijders Wanty-Groupe Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise, WB Veranclassic Aqua Protect en Veranda’s Willems-Crelan, de ploeg van Wout van Aert. Of hij aan de start staat, valt te bezien.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
9 februari 2017 17:31
Met zoveel wildcards lijkt dit me slechts een formaliteit. Hopelijk kunnen ze door aanvallend koersen lang meedoen en wie weet kan ligthart wel iets hier
9 februari 2017 22:37
Van Aert voor top 10!
9 februari 2017 23:47
Rijdt Erviti nog bij movistar? Hoop voor hem dan dat movistar wel enkele kasseien wedstrijden gaat rijden.
10 februari 2017 09:09
Als zelfs de Israel Cycling Academy is uitgenodigd..
10 februari 2017 09:30
@Attack Movistar zal wel moeten. De echte WT wedstrijden zijn verplicht voor Movistar

@Jeje Denk niet dat Van Aert hier gaat rijden terwijl cross seizoen nog bezig is
10 februari 2017 10:34
Nu maar hopen dat ze in deze koers potten kunnen breken en in de finale nog met een mannetje of wat zichtbaar aanwezig zijn.
10 februari 2017 15:07
Zou het vooral mooi vinden als ze zich in deze wedstrijden dusdanig kunnen laten zien dat ze daarmee ook mee gaan dingen naar gw en E3, en van daaruit wie weet volgend jaar een RVV of Roubaix met veel geluk...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.