Roompot Oranje Peloton niet naar de Giro
foto: Sirotti
maandag 18 januari 2016 om 11:02

Roompot Oranje Peloton niet naar de Giro

Roompot Oranje Peloton heeft geen wildcard gekregen voor de Giro d’Italia. Androni Giocattoli heeft ook geen uitnodiging ontvangen. Organisator RCS geeft de voorkeur aan Gazprom-Rusvelo.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Southeast-Venezuela was al verzekerd van een ticket voor de Ronde van Italië, omdat zij afgelopen seizoen de Coppa Italia (reeks van Italiaanse wedstrijden) wonnen. Directeur Mauro Vegni bevestigt dat niet alleen het Italiaanse circuit belangrijk is. “De internationale ontwikkeling van onze wedstrijden blijft één van de speerpunten van onze strategie. Dit heeft geleid tot deze keuzes”, aldus Vegni in het persbericht.

Of de afwezigheid van het Androni van Gianni Savio te maken heeft met de twee dopinggevallen van 2015, is niet bekend.

Wildcards Giro d’Italia 2016
flag-it Bardiani-CSF
flag-it Southeast-Venezuela
flag-it Nippo-Vini Fantini
flag-ru Gazprom-Rusvelo


[poll id=”162″]


Naast de wildcards voor de Giro, heeft RCS ook uitnodigingen verdeeld voor Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. Ook bij die WorldTour-koersen vist het Nederlandse Roompot Oranje Peloton achter het net.

Wildcards Tirreno-Adriatico 2016
flag-it Androni Giocattoli
flag-it Bardiani-CSF
flag-de Bora-Argon 18
flag-es Caja Rural-Seguros RGA
flag-pl CCC Sprandi Polkowice

Wildcards Milaan-San Remo 2016
flag-it Androni Giocattoli
flag-it Bardiani-CSF
flag-de Bora-Argon 18
flag-es Caja Rural-Seguros RGA
flag-pl CCC Sprandi Polkowice
flag-fr Cofidis
flag-it Southeast-Venezuela
flag-us Novo Nordisk

RIDE Magazine
54 Reacties
Sorteer op:
18 januari 2016 11:09
Jammer en een klein beetje flauw om Rusvelo te verkiezen boven Roompot terwijl de start in Nederland is. Maar goed, het is niet voor niets een "wildcard".
18 januari 2016 11:09
Wow hier word ik ziek van. Roompot boeit me niet, maar geen Androni in de Giro? Geen Savio??? Dit kan toch gewoon niet! Liever de DOPINGroebels van de Russen. Wow.
18 januari 2016 11:11
Androni en Roompot is terecht. Rusvelo niet.
18 januari 2016 11:12
Is een politieke reden om de russen die wildcard te geven, helaas is Roompot daar nu de dupe van geworden
18 januari 2016 11:14
Het is wat mij betreft eigenlijk groter nieuws dat Rusvelo wel een wildcard krijgt dan dat Roompot er geen krijgt. Wel verrassend, Gazprom binnenkort sponsor van de Giro?
18 januari 2016 11:15
Rusvelo.... Ok dan

Snap ik totaal niet
18 januari 2016 11:16
Dat Southeast trouwens gewoon alweer meedoet ondanks alles mag toch ook als doorgestoken kaart beschouwd worden
18 januari 2016 11:16
Katusha krijgt dus extra knechten...
18 januari 2016 11:17
Logisch dat Roompot geen Wildcard krijgt is mijn eerste gedachte. Na het zien van de ploegen die hem wel krijgen snap ik er echter helemaal niets meer van.

Androni wordt blijkbaar geslachtoffedd voor de dopingtests, maar Southeast werd dat nooit. Vorig jaar kreeg CCC er nog een omdat Polen heel belangrijk was voor Italië. En nu terwijl de Giro in Nederland start gaat de wildcard naar Rusvelo.

De ASO is een stuk makkelijker te begrijpen dan dit clubje mensen...
18 januari 2016 11:21
roebels..... euhm money, money, money.....
18 januari 2016 11:22
Gazprom is opvallend maar ze zouden kunnen verrassen. Nippo Vini Fantini heeft natuurlijk Cunego en in iets mindere mate Bole en een paar talentjes, maar die ploeg heeft misschien nog wel de grootste moeite om 9 giro waardige renners op te stellen.
18 januari 2016 11:24
Mijn eerste reactie was ook 'huh?' maar na logisch nagedacht te hebben vind ik deze keuze gewoon begrijpelijk. RusVelo neemt al sinds 2012 actief deel aan de Italiaanse kalender, zowel de rittenkoersen als alle eendagskoersen. En na twee keer CCC en een paar keer Colombia zijn zij nu aan de beurt.
Roompot daarentegen gaf de voorkeur aan Frankrijk. Prima keuze hoor, maar dan moeten ze nu niet klagen.
18 januari 2016 11:25
Ik kan alleen maar hopen dat Roompot het ongelijk van RCS gaat bewijzen.

En heeeel erg hopen dat Southeast niet nogmaals bewijst dat het nog steeds een ouderwetse ploeg is in de negatieve zin van het woord
18 januari 2016 11:28
Southeast is winnaar van de Coppa Italia en daarmee hebben zij een startbewijs gewonnen. In dat opzicht is Southeast voor de RCS geen vrije keus. Met andere woorden logisch dat ze hier starten...

Rusvelo is zeker een verassing die had niemand op zijn of haar shortlist staan.
18 januari 2016 11:29
En Rusvelo heeft wel 9volwaardige ronde renners? Er zijn daar ook al dopinggevallen geweest overigens. De enige uit het hoofd...Firsanov en die Kononenko ofzo? Ach puur politiek en geld. Dan konden ze beter Cofidis, Fortuneo of zelfs Stolting/Roth genomen hebben. En Wanty ocharme die Italianen die daar zijn gaan rijden.
18 januari 2016 11:33
A : Goed dat Roompot de wildcard niet krijgt, die hebben vorig seizoen veel te veel starts ontvangen terwijl het team tekort schiet. B : Ook prima dat Androni er een jaartje niet bij zit met die zieke boetes die ze aan hun renners denken te kunnen opleggen, boter-op-het-hoofd shit die ze met winst proberen op het conto van de renner te schuiven, ronduit smerig. C : Wanty had in mijn ogen die laatste wildcard moeten hebben en niet Rusvelo, zo goes als Hilaire de sponsoren weet te vinden zo slecht kennelijk de koersdirecttueren want ze grijpen er met een prima team onevenredig vaak naast.
18 januari 2016 11:33
Firsanov, Maikin, Serov, Shalunov, Rybalkin, Ovechkin, Foliforov, Ershov en Arslanov. Op zich een prima team dat niet onder hoeft te doen voor de Roompotselectie.
18 januari 2016 11:37
Wat maar dan ook wat moet roompot in de Giro doen behalve veld vulling, wie komt er over een drempel heen zonder op achterstand te eindigen in een etappe
18 januari 2016 11:40
Tsja dat Roompot geen wildcard krijgt vind ik logisch maar om dan Rusvelo te kiezen.. die zijn niet bepaald het toonbeeld van een schone sport (niet dat Italiaanse teams dat wel zijn maar ja..)
18 januari 2016 11:43
Roompot is verwend met al die wildcards van vorig seizoen. Ze zijn gewoon een conti ploeg en niet eens de beste, meer aan de onderkant van de lijst.
18 januari 2016 11:50
wat mij betreft een duidelijk verhaal; Roompot mist kwaliteit en om nu alleen te teren op Pieter Weening en de start in Apeldoorn was bijvoorbaat al een kansloze missie!
18 januari 2016 11:56
Wanty heeft toch meer kwaliteit dan Rusvelo?
Gasparotto, Napolitano, Marcato, Jans, Thurau, Bille, Dehaes, Martin, Degand, Baugnies, Minnaard.
Ach ja het zal maar met 1 ding te maken hebben zeker? Toch belachelijk dat een opleidingsteam van een WT-ploeg mee mag doen.
18 januari 2016 11:56
De wildcard voor Novo Nordisk is trouwens wel weer een weggegooide, daar had ik liever Wanty of Nippo gezien.
18 januari 2016 12:09
@brecht,

Sterker nog, volgens mij was of is het verboden door de UCI, daarom mocht bijvoorbeeld in het verleden al vaker Rabobank continental niet starten in een wedstrijd waar de Rabo profs ook reden.

Enige reden die ik kan bedenken waarom dat verhaal nu niet opgaat is omdat Rusvelo een andere naam heeft, en misschien organisatorisch niet is ingeschreven als zijnde 'de opleidingsploeg van'.
18 januari 2016 12:16
Het ligt voor de hand om de uitnodiging voor Gazprom te zien als het resultaat van een flinke bak geld. Kwalitatief zijn er natuurlijk betere teams.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.