Roompot Oranje Peloton niet naar de Giro
foto: Sirotti
maandag 18 januari 2016 om 11:02

Roompot Oranje Peloton niet naar de Giro

Roompot Oranje Peloton heeft geen wildcard gekregen voor de Giro d’Italia. Androni Giocattoli heeft ook geen uitnodiging ontvangen. Organisator RCS geeft de voorkeur aan Gazprom-Rusvelo.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Southeast-Venezuela was al verzekerd van een ticket voor de Ronde van Italië, omdat zij afgelopen seizoen de Coppa Italia (reeks van Italiaanse wedstrijden) wonnen. Directeur Mauro Vegni bevestigt dat niet alleen het Italiaanse circuit belangrijk is. “De internationale ontwikkeling van onze wedstrijden blijft één van de speerpunten van onze strategie. Dit heeft geleid tot deze keuzes”, aldus Vegni in het persbericht.

Of de afwezigheid van het Androni van Gianni Savio te maken heeft met de twee dopinggevallen van 2015, is niet bekend.

Wildcards Giro d’Italia 2016
flag-it Bardiani-CSF
flag-it Southeast-Venezuela
flag-it Nippo-Vini Fantini
flag-ru Gazprom-Rusvelo


[poll id=”162″]


Naast de wildcards voor de Giro, heeft RCS ook uitnodigingen verdeeld voor Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. Ook bij die WorldTour-koersen vist het Nederlandse Roompot Oranje Peloton achter het net.

Wildcards Tirreno-Adriatico 2016
flag-it Androni Giocattoli
flag-it Bardiani-CSF
flag-de Bora-Argon 18
flag-es Caja Rural-Seguros RGA
flag-pl CCC Sprandi Polkowice

Wildcards Milaan-San Remo 2016
flag-it Androni Giocattoli
flag-it Bardiani-CSF
flag-de Bora-Argon 18
flag-es Caja Rural-Seguros RGA
flag-pl CCC Sprandi Polkowice
flag-fr Cofidis
flag-it Southeast-Venezuela
flag-us Novo Nordisk

RIDE Magazine
54 Reacties
Sorteer op:
19 januari 2016 17:17
Als Androni niet welkom is dan vraag ik me af waarom Southeast, Nippo en Rusvelo wel mogen rijden. Alsof die ploegen een goede reputatie hebben?
22 januari 2016 13:50
Overigens, in de zijlijn, toch ook vreemd dat Novo Nordisk naar MSR mag en Ciolek en co thuis moeten blijven
27 april 2016 12:08
Roompot moet niet janken.Het is een kleine ploeg en die zijn er teveel;Hier in België zijn er zo drie,maar die wachten braaf een uitnodiging af.Gasparotto was een verrassing,en is daar ergens een beloftevolle Belgische renner,dan verhuist die spoedig naar een grotere ploeg,en zo blijven die ploegen beter in leven;Belachelijker is nu dat in de Ronde van Turkije slechts twee Worldtourploegen deelnemen,en lotto drie ritten zoekt te winnen met Greipel en ze wel zal winnen ook.En fier dat die Duitser was....wINNEN
27 april 2016 12:28
En weet U hoeveel van die drie Belgische B Ploegen naar de Giro mogen? Juist!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.