Roompot Oranje Peloton start seizoen in Volta a la Comunitat Valenciana
foto: Sirotti
maandag 4 januari 2016 om 09:16

Roompot Oranje Peloton start seizoen in Volta a la Comunitat Valenciana

Roompot Oranje Peloton ontbreekt dit jaar op de deelnemerslijst van de Challenge Mallorca. De Nederlandse ProContinentale ploeg kiest in haar tweede jaar voor een andere seizoensopbouw, weet WielerFlits.

De formatie van teammanager Michael Zijlaard opent het seizoen in de teruggekeerde Volta a la Comunitat Valenciana (3 t/m 7 februari). De ploeg start in de Spaanse 2.1-wedstrijd met een selectie bestaande uit de heuvelspecialisten. Aansluitend staan twee Spaanse eendagswedstrijden en de Ruta del Sol op het programma.

De klassiekerspecialisten beginnen enkele dagen later in de Ronde van Qatar (8 t/m 12 februari) en aansluitend de Ronde van Oman (16 t/m 21 februari). De renners die in het Midden-Oosten zullen starten, rijden in principe ook het Vlaamse openingsweekend (Omloop Het Nieuwsblad & Kuurne-Brussel-Kuurne).

De Oranje opleidingsploeg reed afgelopen jaar de eerste officiële wedstrijdkilometers in de een serie van eendagswedstrijden op het Spaanse eiland. In de Trofeo Serra de Tramuntana, de derde wedstrijd uit de reeks, behaalde Marc de Maar een vijfde plaats de hoogste notering van een Roompot-renner. Raymond Kreder werd twee keer zesde (in de eerste en laatste wedstrijd).

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
4 januari 2016 10:15
5e plek is beter dan 2e?
4 januari 2016 11:12
R.Kreder werd 2 maal 6e (niet 2e)
4 januari 2016 12:48
@verweggistan je bent vandaag in het nieuws

Is het nu wel een 2.1 wedstrijd ipv 1.1 wedstrijden?
4 januari 2016 13:17
Wanneer je alleen de eerste zin al leest zie je dat Roompot dit jaar niet rijdt op Mallorca. Die wedstrijden (4 stuks) zijn ook dit jaar weer 1.1 wedstrijden. Roompot zal een aantal dagen later het seizoen beginnen in de Ronde van Valencia, die weer terug van weggeweest is. Dat is wel een 2.1 wedstrijd.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.