Roompot Vakanties stopt sponsoring, toekomst ploeg aan zijden draadje
foto: Roompot-Charles
dinsdag 23 juli 2019 om 16:18

Roompot Vakanties stopt sponsoring, toekomst ploeg aan zijden draadje

De toekomst van Roompot-Charles hangt aan een zijden draadje. Roompot Vakanties trekt zich na vijf jaar terug als hoofdsponsor van de ProContinentale formatie. Renners en stafleden kregen eerder het bericht dat ze mogen uitkijken naar een alternatieve werkgever.

De beslissing om na 2019 niet meer verder te gaan als hoofdsponsor, werd afgelopen maandag meegedeeld aan het teammanagement. Het gaat volgens Roompot Vakanties om een beleidskeuze die losstaat van sportieve resultaten of van de samenwerking van de afgelopen jaren.

“De doelstellingen van Roompot Vakanties zijn, met uitzondering van het rijden van een grote ronde, allemaal bereikt”, zo luidt de mededeling van het bedrijf. “Zo droeg de ploeg bij tot de internationale naamsbekendheid van Roompot. Het was een zeer goede samenwerking met de teamleiding gedurende de volledige sponsorperiode.”

“De betrokken partijen houden ook zeker contact. Roompot wil alle renners, teamleden, de hele wielerwereld en al zijn fans bedanken voor vijf mooie jaren.” Het teammanagement zet nu alles op alles om een nieuwe hoofdsponsor te vinden, al beseft de leiding dat het een race tegen de klok zal worden.

‘Lastig verhaal’
“De renners hebben de ruimte om naar een ander team te gaan. We willen het namelijk niet op ons geweten hebben dat iemand een kans heeft, diegene vervolgens nog een tijdje op ons wacht en dat het dan voorbij is”, zo vertelde ploegleider Erik Breukink eerder aan WielerFlits. “Als Roompot afhaakt, is het een lastig verhaal”, aldus de oud-renner.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.