Rory Townsend sprint naar ritwinst in Tour of Fuzhou

maandag 18 november 2019 om 08:14
Rory Townsend sprint naar ritwinst in Tour of Fuzhou

foto: Cor Vos

De tweede etappe van de Tour of Fuzhou is een prooi geworden voor Rory Townsend. In Mawei was de Ier van Canyon DHB de snelste in een massasprint. Ilya Davidenok, winnaar van de openingsrit, bleef leider in de Chinese rittenkoers.

Vandaag reed het peloton vijf plaatselijke ronden, van elk 23,6 kilometer, over het eiland Langqi, (Mawei District). Nadat gisteren de aankomst bergop lag, was de route deze keer biljartvlak en gingen de sprinters om de dagzege strijden. Rory Townsend trok de dagzege naar zich toe, voor Blake Quick en ploegmaat Charles Page. André Looij werd zesde.

“Winnen is waarvoor ik hier naartoe kwam. Het is geweldig om zo vertrouwen op te bouwen voor volgend seizoen”, reageerde Townsend na de finish. Waar de toekomst van de Ierse renner ligt, is nog onduidelijk. Medio oktober vertelde hij in een interview met VeloUK dat zijn zaakwaarnemer met meerdere teams in gesprek is voor volgend jaar.

Ilya Davidenok behield de leiding in het klassement. De Kazach verdedigt daarin een voorsprong van vier seconden op land- en ploeggenoot Artur Fedosseyev. De Chinese .1-rittenkoers duurt tot en met zaterdag.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.