Rosskopf verlengt zijn Amerikaanse titel tijdrijden

Rosskopf verlengt zijn Amerikaanse titel tijdrijden

foto: Sirotti

donderdag 21 juni 2018 om 21:38

Joey Rosskopf heeft met succes zijn Amerikaanse titel tijdrijden verdedigd. De 28-jarige renner van BMC was in Knoxville Sunweb-renner Chad Haga een kleine halve minuut te snel af. Brent Bookwalter veroverde brons. Die plak werd vorig jaar omgehangen bij Neilson Powless, maar het talent van LottoNL-Jumbo stelde met een veertiende plek zwaar teleur.

Sean Bennett was de tweede renner die van het startblok reed en profiteerde van een droge openingsronde. Daarna kwam het namelijk met bakken uit de hemel. Dat weerhield Chad Haga er niet van om een top tijd te realiseren. Hij dook bijna twee minuten onder Bennetts tijd. Bookwalter kwam uiteindelijk net tekort, maar titelverdediger Rosskopf zorgde ervoor – in iets betere omstandigheden – dat de Stars and Stripes toch voor BMC behouden bleven. Veldrijder Gage Hecht (20) werd verrassend vijfde, waardoor de renner van Aevolo zich tot Amerikaans U23-kampioen in het tijdrijden kroonde.

Rosskopf: “Dit is bizar!”
De winnaar kon na afloop zijn geluk niet op. “Het is super speciaal”, vertelt Rosskopf aan Cyclingnews. “Op geen enkele wijze had ik naar deze wedstrijd kunnen afreizen met het idee dat dit zou gebeuren. Alles moet perfect samenkomen. Je zag dat de weersomstandigheden in de laatste ronde iets in mijn voordeel waren. Desondanks is het moeilijk om hier te starten, terwijl je weet dat Powless, Haga en Bookwalter het allemaal beter deden dan mij in de tijdritten die we dit jaar tegen elkaar reden. Het is gewoon erg speciaal dat alles vorig jaar en dit seizoen op zijn plek valt tijdens de nationale kampioenschappen.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

FBahamontes 21 juni 2018 om 22:00

Powless staat ondertussen stipt op 1 op het lijstje van miskopen van het jaar. Wat valt die keihard door de mand dit seizoen zeg.
McNulty ook dramatisch slecht. De twee gedoodverfde favorieten vooraf…

roelieman2 21 juni 2018 om 22:57

oei vermeulen ook niet best. Was toch bij de beloften een goede tijdrijder.

kelderfan 21 juni 2018 om 23:29

Ja, die zag ik ook niet aankomen. Powless 14e. en Vermeulen 16e.
Ik denk dat Powless een vormdipje heeft; die moet echt wel beter kunnen.

Jandepandaman 21 juni 2018 om 23:30

Al begon Powless redelijk stabiel. Valt me overigens wel op dat de talentvolle renners uit de VS moeilijk tot bloei komen bij een Europese WT ploeg in het algemeen

frankusa 21 juni 2018 om 23:35

Valpartijen misschien? Er zitten een aantal U bochten in het parcours en het was nat

IverBon 21 juni 2018 om 23:40

Federico is kennelijk wat verbitterd op de almaar uitblijvende – en stilaan tamelijk onwaarschijnlijke – terugkeer van de oude Bahamontes aan het wachten; voortreffelijke hyperbolen. Als je er dergelijke verwachtingspatronen voor broekies Powless en zeker McNulty op nahoudt, ga je erg vaak teleurgesteld zijn.

lnnrt 22 juni 2018 om 12:21

Een nog maar net 20 jarige, gedoodverfde favoriet noemen bij een NK bij de profs (met hardrijders als Bookwalter aan de start) vind ik echt absurd.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.