Rotterdam bereidt bid Tour de France voor na ‘goed gesprek’ met ASO

vrijdag 15 maart 2019 om 06:30
Rotterdam bereidt bid Tour de France voor na ‘goed gesprek’ met ASO

Burgemeester Aboutaleb tijdens de Tour de France 2010 - foto: Cor Vos

Rotterdam gaat definitief een bid uitbrengen om de Tour de France naar de stad te halen. De gemeente heeft een goed gesprek gevoerd met de ASO voor een Grand Départ in 2023, 2024 of 2025. Dat zegt Sven de Langen, de wethouder van Sport in Rotterdam, tegen het Algemeen Dagblad.


Namens Rotterdam zaten burgemeester Ahmed Aboutaleb en De Langen rond de tafel met ASO-president Christian Prudhomme. “Het was een goed gesprek, maar we moeten geduld hebben. Dat is het enige wat ik erover kan zeggen”, geeft De Langen aan. Voor welk Grand Départ Rotterdam wil gaan, is nog niet bekend.

Goede contacten na 2010
In 2010 was de Maasstad ook al de gastheer van de start van de Tour de France, toen met een individuele tijdrit begonnen werd. De Langen had eerder al goede hoop op een nieuwe komst van de Franse rittenkoers. “Anders waren we hier niet eens aan begonnen. Ik baseer dat op de goede contacten die we hebben met ASO, door de eerdere Grand Départ in 2010.”

Voor de komende drie seizoenen is het Grand Départ al bekend: dit jaar organiseert Brussel de start, in 2020 Nice en in 2021 Kopenhagen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.