Route koninginnenrit Turkije ingekort door sneeuwval
foto: PR
zaterdag 20 april 2019 om 09:15

Route koninginnenrit Turkije ingekort door sneeuwval

Sneeuwval heeft ervoor gezorgd dat de koninginnenrit van de Ronde van Turkije is gewijzigd. De slotklim naar skioord Kartepe is met vier kilometer ingekort door de winterse omstandigheden op de top.

“De bergop aankomst in Kartepe is met vier kilometer ingekort als gevolgd van de besneeuwde omstandigheden op de top”, meldt de organisatie na overleg met Brian Holm en Eros Capecchi, die de teams en renners afvaardigen. Hierdoor is de slotklim bijgesneden tot twaalf kilometer lengte.

Gisteren al werden er vraagtekens gezet bij de route naar aanleiding van de hevige sneeuwval. Met man en macht werd er gewerkt aan het begaanbaar maken van de slotklim, die was gehuld in een dichte mist en bedekt onder een witte laag sneeuw. Tevens komt de temperatuur nauwelijks boven het vriespunt uit.

Sam Bennett leidt
Vandaag koerst het peloton van Bursa naar Kartepe. Door de lange slotklim gold deze vijfde etappe als de koninginnenrit van de Turkse rittenkoers. Na vier etappes hangt de leiderstrui om de schouders van Sam Bennett, die de eerste twee ritten al wist te winnen. In het klassement verdedigt hij een voorsprong van 0:24 op Felix Grossschartner.

Bij Neri-Selle Italia-KTM ziet men de humor er wel van in. De Italiaanse ploeg, die met onder anderen de Nederlander Etienne van Empel actief is in Turkije, postte op haar social media al gauw een uitleg ‘Hoe te skiën’.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.