Route nieuwe Deutschland Tour onthuld
foto: ASO
vrijdag 2 maart 2018 om 13:50

Route nieuwe Deutschland Tour onthuld

De ASO heeft het parcours van de nieuwe Deutschland Tour onthuld. De Duitse rittenkoers (UCI 2.1) telt vier etappes en start in Koblenz. De laatste etappe finisht in Stuttgart.

De Ronde van Duitsland keert na tien jaar afwezigheid weer terug op de kalender. De eerste rit telt 154 kilometer en finisht naar alle waarschijnlijkheid in een sprint in Bonn.

Op dag twee wacht een rit van 210 kilometer tussen Bonn en Trier. Onderweg moet het peloton zo’n drieduizend hoogtemeters overwinnen. Op de lokale omloop moeten de renners twee keer de twee kilometer lange Petrisberg beklimmen met stijgingspercentages van tien procent. Ook de derde etappe, van Trier naar Merzig (176 kilometer) is voor de puncheurs.

Op de vierde en laatste dag staat een tweehonderd kilometer lange slotrit van Lorsch naar Stuttgart gepland. Op de Theodor-Heuss Strasse krijgen de sprinters een tweede kans zich te tonen.

Routeschema flag-de Deutschland Tour 2018
Donderdag 23 augustus: Etappe 1: Koblenz – Bonn (154 km)
Vrijdag 24 augustus: Etappe 2 : Bonn – Trier (210 km)
Zaterdag 25 august: Etappe 3: Trier – Merzig (176 km)
Zondag 26 augustus: Etappe 4: Lorsch – Stuttgart (200km)


14 Reacties
Sorteer op:
Bij voorkeur wordt dit natuurlijk weer een ronde van 6 of 7 ritten, een Ronde door Duitsland hoort eigenlijk gewoon op de kalender. Het land biedt zoveel mogelijkheden om een leuk parcours te maken.
In de uitzending over de Russische dopingpraktijken werd ook een Zwitserse arts bezocht die beweerde een Duitse profploeg van doping te voorzien. Ik heb hier eigenlijk niets meer over gehoord terwijl dat toch wel iets is om uit te zoeken lijkt mij. Als het waar is en het komt uit lijkt mij dat de genadeklap voor het Duitse wielrennen en deze koers.
10 dagen zou nog mooier zijn!
Ziet er goed uit!
Duitsland heeft vele mooie streken om te fietsen. Goed dat zo'n groot land weer een eigen ronde heeft. Hopen dat hij in de toekomst weer grote wordt net als in de periode voor de jarenlange afwezigheid. Een ronde van een dag of 8, 9 zou mooi zijn.
Het zou zeker voor 't wielrennen een goede zaak zijn, als de Ronde van Duitsland weer uit kan groeien tot een grotere ronde. @reusjen Ik hoop van niet.
Jammer dat ze niet nog even een tijdritje doen door het centrum van Stuttgart... Dat is toch ook altijd mooi voor het publiek en dus ook de populariteit
Pff. Magertjes. Duitsland biedt veel mogelijkheden om er een mooie ronde van te maken. Dit is een beetje een aanfluiting.
Tjonge jonge wat kort zeg. Zou toch minstens 20 dagen moeten duren om een beetje serieus genomen te worden. Zo kan toch geen renner zich onderscheiden?
Flauw parcours, met slechts 4 dagen niet eens de naam “Deutschland Tour” waardig. Minstens 7 etappes inclusief een serieuze bergetappe in Beieren mag je toch wel verwachten bij een nationale ronde van zo’n groot land. Maargoed, het is een begin zal ik maar zeggen.
Ongelooflijk mooi fietsland. Eifel is perfect, langere en mooiere klimmen dan Ardennen , moezel heeft korte steile klimmen , rondom Frankfurt , naar het zuiden toe wordt het alleen maar beter, zwarte woud , allgau, swabische Alpen,Beierse Alpen etc
Goed dat er weer een Duitse meerdaagse koers is. Een paar dagen meer, had best gemogen. Het begin is er! De streek waar ze door rijden, is prachtig. Dit jaar ga ik dan ook niet voor niets voor het 10e jaar op rij naar de Moezel.
Mooi dat de ASO dit initiatief neemt, al zullen er allicht mensen zijn die het een 'zwaktebod' vinden dat een Franse organisatie zo'n koers in Duitsland organiseert. Uitnodigend parkoers, zowel voor renners als publiek. Een periode waarin het mooi weer kan zijn, maar ook kan spoken. Het is een week na de BinckBank Tour waarvan de laatste dag samenvalt met de Cyclassics in Hamburg. Het weekend overlapt met de start van de Vuelta, dat kan volgens mij geen kwaad. Slim gekozen.
Voor mij als limburger zijn de donderdag en vrijdag etappe nog aardig in de buurt.

Geef een reactie