Rowe, BEAT, Vanmarcke, Dumoulin
foto: Sirotti
dinsdag 20 februari 2018 om 20:00

Rowe, BEAT, Vanmarcke, Dumoulin

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Luke Rowe, Fabio Aru en BEAT.

Luke Rowe maakt comeback in Abu Dhabi Tour

Sky heeft zijn selectie voor de Abu Dhabi Tour uit de doeken gedaan. De meest opvallende afgevaardigde is Luke Rowe. De 27-jarige Brit maakt zijn comeback na een op het vrijgezellenfeest van zijn broer opgelopen scheen- én kuitbeenbreuk.

De Brit is inmiddels weer volledig hersteld, maar tempert in een persbericht enigszins de verwachtingen. “Op het trainingskamp in januari vertelde ik het team dat ik graag mijn rentree wilde maken in Abu Dhabi. Het herstel verliep uiteindelijk sneller dan verwacht. Toch wil ik me nergens op vastpinnen. Ik moet eerst weer fit worden zodat ik van waarde kan zijn voor de ploeg. Als dat lukt, kan ik het vizier misschien richten op de klassiekers.”


BEAT verlengt contracten sterkhouders

BEAT Cycling Club heeft zijn blikvangers Matthijs Büchli, Theo Bos en Roy van den Berg langer aan zich weten te binden. De drie baanrenners blijven nu tot het voorjaar van 2019 bij de ploeg van oprichter Geert Broekhuizen. Tim Veldt, actief als coach bij de baanploeg, heeft zijn contract eveneens verlengd met één jaar.

De contractverleningen komen na een voor BEAT bijzonder succesvol seizoen. Zo wisten Büchli, Bos en Van den Berg verschillende wereldbekersuccessen te boeken. Broekhuizen kijkt dan ook met vertrouwen naar de toekomst. “We zijn er dit jaar in geslaagd om een fundament te leggen. Volgend seizoen staat in het teken van het uitbreiden van ons programma, de begeleiding en de sportieve ambities”, zo stelt hij in een persbericht.


Vanmarcke rijdt Tour de France, richt zich op kasseienrit

Sep Vanmarcke zal in juli na een jaar afwezigheid weer aan de start staan van de Tour de France. Dit laat de Belgische kasseienvreter weten aan het Nieuwsblad. Vanmarcke is naar eigen zeggen over de streep getrokken door de negende etappe, een 154 kilometer lange kasseienrit naar Roubaix. “Dat is zowat mijn enige kans om ooit een Touretappe op mijn naam te schrijven. Ik wil die kans niet laten schieten. Maar in tegenstelling tot drie jaar geleden laat ik me niet meer zo gek maken.”


Zelfverzekerde Dumoulin kijkt uit naar seizoensstart in Abu Dhabi

Tom Dumoulin zal woensdag in de Abu Dhabi Tour zijn zevende profjaar in gang schieten. De Nederlander blaakt van het zelfvertrouwen, zo blijkt op de persconferentie. “Het parcours past mij als een handschoen, met zowel een aankomst bergop als een individuele tijdrit. Ik kijk vooral uit naar de tijdrit, ook al omdat ik mijn tijdritpak een paar dagen geleden voor het eerst onder ogen kreeg.”


Team Wiggins begint met nieuw outfit aan seizoen

Team Wiggins heeft zijn nieuwe tenue wereldkundig gemaakt. De Britse continentale formatie – opgericht door oud-Tourwinnaar Bradley Wiggins – zal 2018 aanvatten met een tricot bestaande uit een rood en blauw vlak. Het shirt wordt verder gekenmerkt door witte mouwen. De broek is dan weer zwart.

Het tenue is ontwikkeld door Le Col, een bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van wielerkleding. Vorig jaar reden de renners nog rond in een grotendeels bruin tenue.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
20 februari 2018 20:25
Waarom zou VanMarcke geen tour etappe kunnen winnen?

Hij is toch een bovengemiddeld gelanteerde renner? Bijna al zijn concurrenten in de voorjaarsklassiekers hebben al een etappe in een grote ronde op zak.
20 februari 2018 20:28
Pompt Wiggins hier zoveel eigen geld in, dat er geen andere grote sponsoren nodig zijn/op kleding zichtbaar zijn voor dit team?
20 februari 2018 20:30
“De broek is dan weer donkerblauw.”
Op de foto is de broek toch echt zwart.
20 februari 2018 21:13
Echt ee stuk minder mooi dan voorafgaande jaren. Vooral die van 2016 was top. Vonden ze bij Bahrein Merida ook.
20 februari 2018 21:34
''Reden vorig jaar in een grotendeels bruin tenue rond''
Heb ik iets gemist? Of is bruin het nieuwe wit, zoals AG2R al jaren beweert.
20 februari 2018 22:14
Maf dat vanmarcke denkt dat het zn enige kans is. Zou toch een overgangsetappe in 2de of 3de week kunnen winnen. Het type etappe dat chavanel of voecler bijvoorbeeld wonnen.
Maar goed als ie zelf denkt alleen op kasseien te kunnen winnen verklaard dat wel waarom het daarbuiten nooit wat wordt.

Gek ook dat dumoulin nu ad zn tijdrit pak ziet. Hebben ze daar niet mee getraind of is alleen de print nieuw?
20 februari 2018 23:02
@LB en Wielerfan
In hoeveel grote koersen zonder Vlaams karakter heeft Vanmarcke nu in zijn carrierre al echt meegegaan voor de winst? Op de kasseien een van de allergrootsten, maar bij hem vind ik het voor de rest van het seizoen toch altijd heel erg mager, dus geef ik hem geen ongelijk.
21 februari 2018 07:49
vanmarcke zal z'n kopman Uran gewoon moeten beschermen op de kasseien. Hetzelfde scenario dus als etappe 5 in de tour van 2014 waar Nibali 3de werd.
21 februari 2018 08:52
En zelfs op kasseien wint 'ie bijna nooit. Dus eigenlijk getuigt dit al van een enorme ambitie.
21 februari 2018 09:09
Een proloog over Carrefour de l'Arbre zie ik 'm trouwens wel winnen!
21 februari 2018 09:14
@ Leukefans, daar heb je zeker een punt. Maar hij heeft wel de power om een etappe te winnen, het lijkt me in zijn geval een gebrek aan focus en geloof in eigen kunnen voortkomend uit het steeds " misgaan " van de voorjaarsklassiekers.
21 februari 2018 23:18
Hij heeft wel uitslagen in Canada en winst in etappes in dacht ik Noorwegen en Noord Amerika ergens. Zou natuurlijk ook in eneco en rv België mee kunnen doen, etappes in diverse hc wedstrijden in Frankrijk Luxemburg VS, rv groot Brittannië en eendagskoersen als plouay en Italiaanse najaar.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.