Roze trui Roglic: “Ik was niet bang voor waaiers”

maandag 13 mei 2019 om 18:32
Roze trui Roglic: “Ik was niet bang voor waaiers”

foto: Cor Vos

Primoz Roglic mag ook op de vierde dag van de Giro d’Italia de roze trui dragen. De Sloveense kopman van Jumbo-Visma doorstond de derde rit met verve. Gevreesd werd voor waaiers, maar die kwamen er niet. “Ik kon wat meer genieten van het roze vandaag”, zegt Roglic.

Dat Roglic meer kon genieten van het roze was door de eenzame vluchter. Sho Hatsuyama koos het ruime sop en was de enige, waardoor het rustig bleef in het peloton. Jumbo-Visma controleerde en zag dat er geen waaiers kwamen. “Het was een vrij gemakkelijke etappe vandaag”, vertelt de Sloveen. “Het waaide heel hard waardoor het altijd opletten was voor waaiervorming. In de finale is er altijd wel stress, maar de ploeg heeft mij goed beschermd en van voren gehouden. We reden de hele dag goed in positie en zijn zonder kleerscheuren de dag doorgekomen.”

“Ik was ook niet echt bang voor waaiers in de finale, omdat we een Nederlandse ploeg zijn. Wij weten dus wel hoe we moeten omgaan met wind”, aldus Roglic. Hij kwam na een chaotische finale in Orbetello als 48ste over de finish in het peloton. De ritwinst ging, na deklassering van Elia Viviani, naar Fernando Gaviria.

Ploegleider Addy Engels: “We waren klaar voor de strijd”
“Er werd van tevoren gesproken over mogelijke waaiervorming door de harde wind”, blikt ploegleider Addy Engels terug. “Dat is er uiteindelijk niet van gekomen, maar je moet wel klaar zijn voor de strijd en zoveel mogelijk risico’s proberen uit te sluiten. Er waren een paar gevaarlijke momenten, maar er is niks gebeurd. We waren klaar voor die strijd en zijn de dag prima doorgekomen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.