Rudy Barbier schenkt Israel Cycling Academy de zege in Classic Loire Atlantique
foto: Cor Vos
zaterdag 30 maart 2019 om 17:04

Rudy Barbier schenkt Israel Cycling Academy de zege in Classic Loire Atlantique

Rudy Barbier heeft de Classic Loire Atlantique op zijn naam geschreven. De rappe man van Israel Cycling Academy zag in de laatste kilometers alles weer bij elkaar komen, waarna hij voor Marc Sarreau en Townsend naar de zege spurtte.

Het internationale wielerpeloton bevond zich op de laatste zaterdag van maart niet alleen in Italië of Spanje, maar ook in Frankrijk, waar de Classic Loire Atlantique op het programma stond. Een wedstrijd die door het gecompliceerde parcours, waarin er elf rondes van zestien kilometer afgewerkt moesten worden, alle kanten op kon gaan.

Vier renners vormen de vroege vlucht
Vorig jaar nodigde dit parcours Lilian Calmejane uit om de wedstrijd al vroeg op zijn kop te zetten, maar dit jaar bleef het iets rustiger. Alexis Guérin, Rory Townsend, Gianni Marchand en Samuel Leroux trokken vroeg ten aanval, kregen een aantal minuten, maar wisten ook dat zij gecontroleerd werden door het peloton.

Geniez opent de finale
Met nog veertig kilometer te gaan was hun voorsprong nog maar één minuut, waarna de eerste aanvallen uit het peloton volgden. Alexandre Geniez stak de lont in het kruitvat en kreeg Julien Antomarchi en Bruno Armirail met zich mee. Samen kwamen zij bij de kopgroep, die zij vervolgens op sleeptouw namen, maar ook flink uitdunden. Van de kopgroep waren alleen nog Marchand en Townsend in staat om het aanvallende trio bij te benen. Veertig seconden was er nog van hun voorsprong over toen zij begonnen aan de laatste tien kilometer.

Barbier is de beste na hergroepering
Geniez en Armirail moesten in de laatste vijf kilometer afhaken, waardoor Antomarchi, Townsend en Marchand samen naar de finish reden. In het zicht van de haven werden zij echter nog bijgehaald door het peloton, waar het Barbier was die Sarreau en Townsend zijn wil oplegde en op deze manier zijn eerste zege van het seizoen boekte.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.