Rudy Barbier spurt naar winst in Ronde van Estland
vrijdag 24 mei 2019 om 15:12

Rudy Barbier heeft de eerste etappe van de Ronde van Estland naar zijn hand gezet. In Tartu was de Fransman van Israel Cycling Academy de snelste in de massasprint. De Tsjech Daniel Babor eindigde op de tweede plaats, Andrea Peron werd derde.

De eerste rit in lijn telde bijna 190 kilometer, met twee beklimmingen in de tweede koershelft. Die zouden normaal gesproken niet voor problemen zorgen in het peloton. Een kopgroep met vijf renners reed lange tijd vooruit, maar in de laatste twintig kilometer kwam alles weer samen. Vervolgens toonde Barbier zich de snelste in de sprint.

Ook de proloog was al een prooi voor Israel Cycling Academy; Matthias Brändle bleek de snelste in de tijdrit over 3,7 kilometer.