Rudy Barbier verrast in Cholet
foto: Sirotti, archief
zondag 20 maart 2016 om 17:20

Rudy Barbier verrast in Cholet

Rudy Barbier mag Cholet-Pays De Loire op zijn palmares bijschrijven. Na 210 kilometer koers mocht de 23-jarige Fransman van het continentale Roubaix-Lille Métropole zijn armen in de lucht gooien. Het gehele podium van de 1.1-koers werd bezet door renners van continentaal niveau, mede doordat er een valpartij plaatsvond in de laatste meters.

Kwartet krijgt de ruimte
Een kopgroep van vier kreeg veel ruimte van het peloton. Het gat liep op tot tien minuten voor Maxime Daniel (AG2R La Mondiale), Murillo Fischer (FDJ), Ryan Anderson (Direct Energie) en Yannis Yssaad (Armée de Terre). Onze landgenoot Jaap de Man wilde de oversteek maken, maar daarin slaagde hij niet. Hij zorgde voor een heuse chasse patate. Het peloton liep langzaam in op de kopgroep, die vijftig kilometer voor het einde teruggepakt werden.

Kadri zingt het niet lang uit
Het peloton was op dat moment in twee stukken gebroken, wat voor een onrustige slotfase zorgde. Blel Kadri (AG2R La Mondiale) zag zijn kans schoon en trok ten aanval. Solo wist hij geen potten te breken, waarna een uitgedund peloton de finale in ging. Op het laatste klimmetje van de dag werden alle speldenprikken ongedaan gemaakt door Direct Energie.

Continentaal podium na valpartij in slotmeters
Johan Le Bon en Damien Gaudin probeerden het nog met een uiterste inspanning. De hardrijders konden ook fluiten succes, want de Direct Energie-trein was ontketend. Echter, Bryan Coquard kon door een valpartij het werk van zijn ploegmaats niet afronden. Rudy Barbier won vervolgens de spurt, voor Baptiste Planckaert (Wallonie Bruxelles) en Yannis Yssaad (Armée de Terre).

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
20 maart 2016 17:27
Dat Barbier snel is was wel bekend, maar Coquard verslaan is toch opvallend. En ook Hutarovich was goed in vorm. Dat leken mij de twee favorieten.

Edit: nu er meer renners bekend zijn dan alleen de winnaar ben ik toch wel benieuwd naar het verhaal achter deze sprint.
20 maart 2016 17:45
Zitten allebei niet eens in de top-6 Hakkie.

1. Barbier
2. Planckaert
3. Yssaad
4. Denz
5. Sarreau
6. Menut

Toch wel wat verrassende namen. Barbier is wel in vorm en lijkt een stapje gemaakt te hebben. Sarreau & Planckaert kunnen hier natuurlijk ook top-5 rijden, maar Yssaad (Die ook in de ontsnapping zat) en zeker Denz zou ik hier niet in de top-5 verwachten.

Wel leuk overigens, die Denz rijdt best aardig tot nu toe als neo. In de Driedaagse op 200 meter van de finish gegrepen in de etappe die Groenewegen won.
20 maart 2016 17:45
Het is helemaal niet mijn bedoeling om te speculeren, maar hoe zat het ook alweer met controles van conti-teams ten opzichte van de profs? Is het enige verschil het niet hebben van een biologisch paspoort, of worden ze verder ook nooit gecontroleerd? Nogmaals: ik wil met deze vraag niets zeggen over deze uitslag, want het kan natuurlijk prima in zo'n wedstrijdje dat er eens 3 conti's met het podium vandoor gaan, maar moest hierdoor even denken: "hoe zat het ook al weer?" Iemand een idee?
20 maart 2016 18:07
Franse conti's hebben ook een bloedpaspoort.
20 maart 2016 18:10
Het zou me ook wel verbazen als Coquard hier al meegedaan had voor de overwinning, wel raar dat Direct Energie dan wel volle bak heeft gereden.
Hadden ze beter Anderson niet kunnen laten aanvallen en op hem mikken in de sprint.
20 maart 2016 18:39
Barbier won vorige week ook al Paris-Troyes en is al een paar jaar goed bezig, had al lang de stap kunnen maken naar Marseille of Bretagne. Beetje zoals Tronet (al is die wat ouder). Mooi dat hij hier in een grotere wedstrijd kan winnen.
20 maart 2016 19:29
Ben benieuwd of Coquard of een van de Franse WT-renners op de franse wielerflits ook worden bekritiseerd. Verliezen van continentale renners, hoe kan nou zoiets, dat mag toch niet gebeuren.
20 maart 2016 20:18
Winnen is ook moelijk als de laatste meters valt......
20 maart 2016 20:19
@rahims
Iets met een schouderbreuk.....
Maar anders zou het inderdaad heel treurig zijn, want in normale conditie zou hij hier zeker moeten winnen!
Overigens doe je nu net of Franse renners populair zijn op wielerflits, dat zijn ze toch allerminst voor mijn gevoel
20 maart 2016 20:59
@hakkie
Dus allen de Fransen?
20 maart 2016 20:59
-alleen
20 maart 2016 21:06
Coquard werd toch gewoon gehinderd door die val?
20 maart 2016 22:08
@MB volgens mij alle renners die in een franse continentale ploeg rijden!
20 maart 2016 23:50
@r525 toen ik mijn reactie plaatste wist ik nog niets van de val, en het was enigszins cynisch bedoeld na de reacties vorige week op de uitslag van Nokere-Koerse

Om te reageren moet je ingelogd zijn.