Rudy Molard (Groupama-FDJ) verlengt zijn contract met vier jaar
foto: Cor Vos
woensdag 10 juni 2020 om 15:09

Rudy Molard (Groupama-FDJ) verlengt zijn contract met vier jaar

Rudy Molard heeft zijn handtekening gezet onder een vernieuwd contract, dat hem tot eind 2024 aan Groupama-FDJ bindt. De nummer zeven van de afgelopen Parijs-Nice wil de komende jaren zowel voor zijn eigen kansen rijden als kopman Thibaut Pinot aan successen helpen.

Molard (30) is bezig aan zijn vierde seizoen bij Groupama-FDJ en zal ook de komende jaren onder de vleugels van manager Marc Madiot koersen. De Franse klimmer was verrast dat hem een vierjarige overeenkomst werd voorgelegd. “In de wielersport zijn contracten van vier jaar zeldzaam, vrijwel onbestaande. Hiermee lieten ze zien hoeveel vertrouwen ze in mij en mijn potentieel hebben. Het sterkte dan ook mijn keuze om bij de ploeg te blijven.”

De komende jaren wil hij het vertrouwen terugbetalen. “Ik hou van mijn rol in de ploeg en daarom wilde ik niet weggaan. In sommige wedstrijden krijg ik mijn kans als kopman en de rest van de tijd ben ik de ploeggenoot van Thibaut Pinot en gaan we voor overwinningen in de grootste koersen. De druk om zelf te presteren maar ook om in topvorm te zijn als ik aan de zijde van Thibaut sta, maakt me echt beter. Die balans wilde ik behouden en dat werd me ook aangeboden.”

Molard is al de vijfde renner in korte tijd die zijn contract bij Groupama-FDJ met meerdere jaren verlengt. Vorige week werd namelijk bekend dat kopman Pinot en ook Stefan Küng, David Gaudu en Arnaud Démare hun krabbel hadden gezet onder een vernieuwd contract tot eind 2023.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.