Degenkolb toch niet van start in Dwars door Vlaanderen
foto: Cor Vos
dinsdag 30 maart 2021 om 20:15

Degenkolb toch niet van start in Dwars door Vlaanderen

Update Jasper De Buyst ontbreekt woensdag in de selectie van Lotto Soudal voor Dwars door Vlaanderen. De 27-jarige coureur heeft last van een rugblessure en wil rust nemen in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen. “De rugklachten werden alleen maar erger tijdens Gent-Wevelgem”, zegt De Buyst.

Al in de E3 Saxo Bank Classic kreeg hij last van de blessure. “Nadien ben ik naar de kinesist geweest, die ontdekte dat mijn bekken een beetje scheef stond”, legt De Buyst uit tegen Het Nieuwsblad. In Gent-Wevelgem zat hij mee in de goede waaier, maar moest hij bergop lossen. “Dat stram gevoel van mijn rug verhuisde naar mijn rechterbovenbeen. Toen ik bergop moest kracht zetten vanuit de onderrug, blokkeerde ik helemaal. Zondagavond bleek mijn bekken terug scheef te staan.”

Met de Ronde van Vlaanderen in aantocht wil De Buyst geen risico nemen, en dus laat hij Dwars door Vlaanderen schieten. Over de reden van zijn blessure tast hij in het duister. “De enige reden die ik kan bedenken is dat ik na Milaan-San Remo met de auto naar huis ben gereden en nadien door ziekte twee dagen niet naar de kinesist ben kunnen gaan. Misschien is er toen iets fout gelopen”, blikt hij terug.

Lotto Soudal start woensdag met vijf Belgen en het Duitse duo John Degenkolb-Roger Kluge in Dwars door Vlaanderen. Degenkolb stond eerst niet op de planning voor de semi-klassiekers. Zijn naam ontbrak zelfs op de laatste voorlopige startlijst van de organisatie, maar Lotto Soudal communiceert nu zelf dat Dege wel meedoet. (30 maart, 17u44)

Selectie Lotto Soudal voor Dwars door Vlaanderen 2021 (31 maart)
flag-de John Degenkolb
flag-be Frederik Frison
flag-de Roger Kluge
flag-be Tosh Van der Sande
flag-be Brent Van Moer
flag-be Florian Vermeersch
flag-be Tim Wellens


Update – Degenkolb toch niet van start

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaat John Degenkolb woensdag toch niet van start in Dwars door Vlaanderen. Zijn ploeg Lotto Soudal laat weten dat neoprof Sébastien Grignard de plaats van de Duitser op de deelnemerslijst inneemt. Voor de 21-jarige Belg wordt het zijn zesde koers van het seizoen. In Nokere Koerse maakte hij deel uit van de lange vlucht, waaruit Ludovic Robeet uiteindelijk naar de overwinning zou rijden. (30 maart, 20u15)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.