Rui Costa blijft langer bij UAE Emirates
foto: Cor Vos
vrijdag 4 oktober 2019 om 11:09

Rui Costa blijft langer bij UAE Emirates

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het eindelijk zover: Rui Costa heeft zijn aflopende contract bij UAE Emirates verlengd. De Portugese ex-wereldkampioen tekent bij tot eind 2021. “Ik heb het vertrouwen van de hele ploeg. Dat zorgt echt voor een boost”, zo laat Costa weten in een vandaag uitgegeven persbericht.

De 32-jarige Costa maakte zoekt nog altijd naar zijn eerste zege van 2019, maar hij verzamelde al wel enkele ereplaatsen. Zo werd hij begin dit jaar al tiende in de Ronde van Valencia en vierde in de Tour of Oman. Daarnaast werd hij tiende in Tirreno-Adriatico en moest hij in de Ronde van Romandië alleen buigen voor Primož Roglič.

In de Tour slaagde Costa er niet in om te schitteren, maar de wereldkampioen van Firenze lijkt klaar voor een goed najaar. Zo werd hij al zevende in de GP de Montréal en tiende op het WK in Yorkshire. “Ik wilde zekerheid over mijn toekomst. Die zekerheid heb ik gekregen van UAE Emirates. Ik ben blij dat ik nog steeds deel uitmaak van dit fantastische project.”

Ploeg compleet na aantrekken Covi 
UAE Emirates heeft daarnaast de transfer van Alessandro Covi aangekondigd. De 21-jarige Italiaan van Team Colpack heeft een krabbel gezet onder een tweejarige verbintenis. De beloftevolle klimmer werd dit jaar vierde in de Giro d’Italia U23. “Ik kan niet wachten op deze nieuwe uitdaging. De ploeg heeft erg veel vertrouwen”, aldus Covi.

De beloftevolle Italiaan is ook meteen de laatste aankoop van UAE Emirates, dat met dertig renners aan het nieuwe seizoen zal beginnen. Acht zijn nieuw bij de ploeg uit het Midden-Oosten: Andres Camilo Ardila, de eerder genoemde Covi, Maximiliano Richeze, Brandon McNulty, Mikkel Bjerg, Davide Formolo, Joe Dombrowski en David De la Cruz.

Met Simone Consonni, Simone Petilli, Dan Martin, Roberto Ferrari, Rory Sutherland, Manuele Mori en Kristijan Đurasek vertrekken er ook een aantal coureurs.

Ardila – winnaar van de Giro d’Italia U23 – is een van de aanwinsten – foto: IsolaPress

Selectie flag-ae UAE Emirates voor 2020 
flag-co Andres Camilo Ardila
flag-it Fabio Aru
flag-dk Mikkel Bjerg
flag-ch Tom Bohli
flag-no Sven Erik Bystrøm
flag-it Valerio Conti
flag-pt Rui Costa
flag-it Alessandro Covi
flag-es David De La Cruz
flag-us Joseph Dombrowski
flag-it Davide Formolo
flag-co Fernando Gaviria
flag-co Sergio Henao
flag-no Alexander Kristoff
flag-no Vegard Stake Laengen
flag-it Marco Marcato
flag-us Brandon McNulty
flag-ae Yousif Mirza
flag-co Sebastian Molano
flag-co Cristian Muñoz
flag-pt Ivo Oliveira
flag-pt Rui Oliveira
flag-be Jasper Philipsen
flag-si Tadej Pogačar
flag-si Jan Polanc
flag-it Edward Ravasi
flag-by Aleksandr Riabushenko
flag-ar Maximiliano Richeze
flag-it Oliviero Troia
flag-it Diego Ulissi

Aantal renners: 30

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.