Rui Costa keert na zes jaar terug in Volta ao Algarve
foto: Cor Vos
maandag 23 december 2019 om 14:00

Rui Costa keert na zes jaar terug in Volta ao Algarve

Rui Costa heeft het eerste deel van zijn wedstrijdprogramma bekendgemaakt. De wereldkampioen van Firenze keert na zes jaar terug in de Volta ao Algarve, waarin hij bij zijn laatste deelname derde eindigde.

Costa begint zijn seizoen begin februari met de Saudi Tour, een nieuwkomer op de kalender. Daarna volgen de Volta ao Algarve en de Ronde van Catalonië, die hij nog niet eerder betwistte. Dan start hij in de Ronde van het Baskenland en Luik-Bastenaken-Luik, voordat hij afreist naar de Ronde van Romandië. In de Zwitserse rittenkoers reed de Portugees afgelopen seizoen naar de tweede plaats achter Primož Roglič.

Daarmee wijkt Costa af van zijn wedstrijdprogramma afgelopen jaar, toen hij de Ronde van Valencia reed en daarna naar het Midden-Oosten trok voor de Tour of Oman en de UAE Tour. Ook stond Tirreno-Adriatico toen in zijn agenda. Onlangs verlengde hij zijn contract bij UAE Emirates. De Portugees tekende bij tot eind 2021. “Ik heb het vertrouwen van de hele ploeg. Dat zorgt echt voor een boost”, reageerde hij.

Voorlopig programma Rui Costa in 2020
flag-sa Saudi Tour (4 februari – 8 februari)
flag-pt Volta ao Algarve (19 februari – 23 februari)
flag-es Ronde van Catalonië (23 maart – 29 maart)
flag-es Ronde van het Baskenland (6 april – 11 april)
flag-be Luik-Bastenaken-Luik (26 april)
flag-es Ronde van Romandië (28 april – 3 mei)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.