Rui Costa komt met de schrik vrij na aanrijding
donderdag 28 maart 2019 om 14:19

Rui Costa komt met de schrik vrij na aanrijding

Rui Costa kan opgelucht ademhalen: de Portugees heeft geen breuken opgelopen na een aanrijding op training. De renner van UAE Emirates werd in de buurt van Braga geschept door een vrachtwagen, maar heeft inmiddels weer het ziekenhuis verlaten.

De 32-jarige Costa was zich in zijn thuisland aan het voorbereiden op de Ardennenklassiekers, toen hij werd aangereden door een vrachtwagen. De oud-wereldkampioen werd direct afgevoerd naar het ziekenhuis, maar de artsen wisten de Portugees gerust te stellen.

“Rui heeft gelukkig geen serieuze blessures”, zo laat zijn ploeg UAE Emirates weten. De renner zelf heeft inmiddels ook van zich laten horen. “Dank voor alle steun”, begint hij zijn relaas op Instagram. “Ik ben ‘OK’. Ik heb gelukkig geen breuken. Ik moet nu gewoon rusten om zodoende sterker terug te keren.”

Fit voor de klimklassiekers 
Dit betekent dat Costa gewoon kan starten in de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. De allrounder eindigde dit jaar al als vierde in de Tour of Oman. Daarnaast werd hij tiende in de Ronde van Valencia én Tirreno-Adriatico

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.