Rui Costa maakt comeback in Brabantse Pijl na aanrijding op training

dinsdag 16 april 2019 om 09:16
Rui Costa maakt comeback in Brabantse Pijl na aanrijding op training

Rui Costa - foto: Cor Vos

De schrik zat er drie weken geleden goed in bij Rui Costa; de Portugees werd eind maart door een vrachtwagen geschept en daardoor werd even gevreesd voor zijn deelname aan de Ardennenklassiekers. Gelukkig voor de ex-wereldkampioen bleek de schade mee te vallen. Morgen rijdt Costa in de Brabantse Pijl voor het eerst sinds zijn ongeluk weer een wedstrijd.


De doordeweekse 1.HC-koers is een wedstrijd die de 32-jarige Portugees nog nooit reed. “Ik houd ervan om mezelf te testen in nieuwe wedstrijden, dus ik ben blij dat ik hier aan de start kan staan”, zegt hij over de Brabantse Pijl op de website van UAE Emirates.

“Ik kom uit een periode waarin de focus lag op training. Ondanks het ongeluk eind maart heb ik veel werk kunnen verzetten.” Dit deed Costa eerst op de hometrainer, een paar dagen later kon de wereldkampioen van Firenze alweer buiten trainen.

“Voor de Brabantse Pijl leg ik mezelf geen druk op, maar ik wil me wel testen met het oog op de aanstaande Ardennenklassiekers. Ook is het goed om weer koersritme op te doen”, kijkt de drievoudig winnaar van de Ronde van Zwitserland vooruit op de 196,2 kilometer lange koers tussen Leuven en Overijse, waarin onder meer ook Julian Alaphilippe en Mathieu van der Poel aan de start staan.

Costa krijgt in België gezelschap van Tom Bohli, Roberto Ferrari, Jasper Philipsen, Rui Oliveira en Simone Petilli.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.