Rui Costa verdedigt titel in Ronde van Zwitserland niet
woensdag 22 april 2015 om 12:33

Rui Costa verdedigt titel in Ronde van Zwitserland niet

Rui Costa doet in juni geen gooi naar zijn vierde opeenvolgende eindzege in de Ronde van Zwitserland. De oud-wereldkampioen heeft bekendgemaakt dit jaar de voorkeur te geven aan het Criterium de Dauphiné. Hij hoopt zo in optimale conditie aan de start te verschijnen van de Tour de France, een van zijn hoofddoelen dit seizoen.

De Ronde van Zwitserland wordt dit jaar van 13 tot en met 21 juni verreden, een week later dan het Criterium du Dauphiné (7-14 juni). De start van de Tour is op 4 juli in Utrecht.

Costa won in het verleden drie etappes in de Tour, maar hoge ogen in het klassement gooide hij nog nooit. Vorig jaar gaf de Portugees van Lampre-Merida er met een longontsteking op de tweede rustdag de brui aan.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
22 april 2015 12:36
Gaat Mollema dit jaar eigenlijk nog Tour de Suisse rijden. O.b.v. de resultaten van de afgelopen jaren schept de afwezigheid van Costa kansen voor hem.
22 april 2015 12:40
Jammer:) wordt het voorspellen van de winnaar van deze Ronde weer lastiger !!:):)
Als iedereen alle opzij gaat zetten voor de Tour wordt het wel heel erg dringen en druk in de top 10. Hij kan zich beter blijven richten op enkele dagsuccessen in de Tour dan op het algemene klassement.
22 april 2015 13:06
Ben ik het wel mee eens @robotour
Winnen of top 3 rijden in de Tour gaat 'ie toch nooit, betwijfel zelfs of top 5 haalbaar is. En dan kan je je afvragen hoeveel een plek tussen 6 en 15 waard is voor een ex wereldkampioen die eigenlijk elke tour garant staat voor etappewinst.
22 april 2015 13:15
Tsja, als je een renner van Costa's kaliber bent dan ben je toch gek als je niet 'n keer een grote ronde pakt om te kijken waar je toe in staat bent als je je eens volledig op zo'n wedstrijd richt. Ik snap het heel goed, en heb 'm ook graag als serieuze GC rijder erbij met de tour.

Overigens 4e in de Amstel afgelopen zondag, denk dat hij zomaar eens erg sterk kan presteren in Luik.
22 april 2015 14:17
Hopen dat een Nederlander hier weet te winnen, kansen voor Mollema in ieder geval.

Ik kijk ontzettend uit naar de aankomst bij de Rettenbachferner, een aankomst die op papier nog zwaarder is dan de Zoncolan, Angliru en consorten. 12km a 11%, en ook nog eens op grote hoogte, wat een aankomst zeg!
22 april 2015 15:12
Heel erg dom.
22 april 2015 15:57
jammer, dat 'ie Zwitserland niet rijdt en boven voor GC gaat in de Tour. Zie hem liever voor dagzeges strijden, sowieso niet onverdienstelijk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.