Ruijgh zoekt ploeg: “Hoop over een maand duidelijkheid te hebben”
foto: Marcel Koch
zondag 28 oktober 2018 om 12:48

Ruijgh zoekt ploeg: “Hoop over een maand duidelijkheid te hebben”

Rob Ruijgh zal volgend jaar niet meer voor Tarteletto-Isorex uitkomen. Dit heeft de 31-jarige renner laten weten aan de Limburgse omroep L1. Hij weet nog niet of hij komend seizoen zal koersen. “Ik hoop over een maand duidelijkheid te hebben”, zo laat hij weten.

Ruijgh verlaat na twee jaar de Belgische continentale ploeg, naar eigen zeggen vanwege een verschil in inzicht. “De ploegleiding en ik hebben andere ideeën over mijn toekomst. Dan is het beter om uit elkaar te gaan. We hebben twee mooie jaren gehad. Nu ligt mijn toekomst ergens anders.”

Het is nog maar de vraag of de oud-renner van Vacansoleil een nieuwe ploeg zal vinden, aangezien het al eind oktober is. “Ik ben er nu druk mee bezig”, zo laat Ruijgh weten.

Tour of Iran
Ruijgh boekte in 2017 zijn enige zege voor Tarteletto-Isorex. De Limburger won dat jaar het eindklassement van de Tour of Iran. Dit seizoen wist hij geen aansprekende resultaten te boeken. Zijn beste uitslag was een dertiende plaats in de Baloise Belgium Tour.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
28 oktober 2018 14:01
Zal me benieuwen; Tarteletto-Isorex is al zo een beetje de kelder van het CT-circuit.
28 oktober 2018 14:10
Laat ik nou keihard hopen dat Roompot ‘m oppakt... goedkopere kracht kunnen ze nooit meer vinden, en het is toch een guitig rennertje
    28 oktober 2018 14:15
    Ik meen gelezen te hebben dat Roompot en Ruijgh wel ooit met elkaar hebben gesproken wat seizoenen terug; waar het precies op stuk liep geen idee.
    28 oktober 2018 18:31
    Roompot lijkt me nou echt een kansloos verhaal. Even los van zijn gebrek aan sportieve prestaties over zijn ganse carrière met 0 kans op verbetering zit je bij de profploegen op PCT-niveau ook te kijken met het fenomeen van het bloedpaspoort en andere UCI-eisen m.b.t. dopingcontroles, waaraan Ruijgh op het moment niet bepaald voldoet door het niveau waarop hij nu koerst. Het kost al zeker een halfjaar, afgaande op het verhaal-Tafi, voor hij interessant wordt voor de profploegen. Daarbij is het verleden van Vacansoleil ook niet bepaald vrij van dubieusheid, wel waar zijn beste resultaten vandaan komen.

    Ik denk sowieso niet dat je teveel waarde aan dat praten met elkaar moet hechten. Dikke kans dat dat gewoon bestond uit dri woordjes over koetjes en kalfjes uitwisselen in een informeel gesprek tijdens een benefietwielerevenement of zo. Overigens ook wel eens opgevangen uit het geruchtencircuit dat de professionele instelling van Ruijgh ook niet je van het is.
28 oktober 2018 14:15
Jammer dat hij de laatste jaren meestal wedstrijden moest
rijden die totaal niet bij zijn mogelijkheden lagen.
Het zou een aanwinst voor veel ploegen zijn.
28 oktober 2018 15:39
Waar is de tijd gebleven dat Rob Ruijgh 'onze' hoop in bange dagen was?

Sindsdien is er toch veel veranderd
    28 oktober 2018 18:22
    Dat hoop in bange dagen viel ook wel mee. Hij werd een keertje beste Nederlander in de Tour als 20e, omdat iedere Nederlandse kopman uitviel. Zijn enige andere van vier uitgereden grote rondes was de 54e stek in de Giro twee jaar later. Ruijgh is niet meer dan wat we in goed Nederlands een eendagsvlieg noemen, die zelfs bij Vacansoleil niet eens er bovenuit stak in tegenstelling tot wat ploeggenoten.
    28 oktober 2018 19:57
    Het was ook ietwat cynisch bedoeld natuurlijk. Zoals wel vaker met 'hopen in bange dagen'
28 oktober 2018 15:47
Het blijft een terugkerend fenomeen. Rob Ruijgh aan het eind van het jaar op zoek naar een contract. Lekker stressvolle maanden voor 'm. Ga maar lekker stoppen
28 oktober 2018 17:00
Het was al erg vreemd dat de ploeg zonder hem als titelverdediger naar de ronde van Iran trok. Toen leek het me al dat er iets "mis" was.

Hij wordt binnenkort 32 jaar. Veel lager dan deze continentale ploeg gaat niet. Beetje einde verhaal toch wel.
28 oktober 2018 18:18
Toch zonde, rijdt best vaak rond de 15e-20e plek in aardige wedstrijdjes (Tour of Norway, Belgium Tour) en daarmee doet hij het een stuk beter dan een groot deel van het pro continentale circuit. Is hij ongeschikt als knecht, een vervelende vent, of iets anders dat niemand hem wil op een wat hoger niveau?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.