Rune Herregodts na zege in Ronde van Drenthe: “Dit was wel een nummerke”
foto: Cor Vos
Youri IJnsen
zondag 24 oktober 2021 om 17:44

Rune Herregodts na zege in Ronde van Drenthe: “Dit was wel een nummerke”

Rune Herregodts sloot het wielerseizoen 2021 af met een forse klapper: hij won de Ronde van Drenthe. “Dit lijkt misschien een individuele overwinning, maar mijn ploeg stopte daarachter perfect af. Ook bij een zege zoals deze, is het belang van een sterke ploeg achter je erg groot. Alles viel op zijn plaats”, vertelt de renner van Sport Vlaanderen-Baloise na afloop aan WielerFlits.

Nadat hij meesloop in de vroege vlucht, kon hij met een solo in de laatste vijftien kilometer de eerste achtervolgers afhouden tijdens de Ronde van Drenthe. De 23-jarige renner uit Aalst winst in de laatste twee kilometer dat het binnen was. “Ik had gehoopt om met een grotere groep weg te rijden”, gaat hij verder.

“Ik wist dat er waarschijnlijk minder controle ging zijn, omdat er maar één WorldTour-team aan het vertrek stond. We waren dan met z’n drieën weg en niemand had daarna meer zin om over te steken. Dat was even zuchten, want het was nog ver”, vertelt Herregodts. “Daarna spraken we af om niet te zot te doen, op het gemak te rijden en als het peloton ons zou inhalen, dan was dat maar zo. Dat was de enige manier om ver te geraken. Dat lukte en in het slot kon ik dan ook nog solo wegrijden en winnen. Echt een heerlijk gevoel!”


Lees maandagochtend een uitgebreid interview met de winnaar van de Ronde van Drenthe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.