vrijdag 14 juni 2024 om 08:25

Rune Herregodts tankt vertrouwen voor BK tijdrijden: “Niet fris genoeg na ZLM Tour”

Video Na zijn dominante overwinning in de ZLM Tour van afgelopen week, gold Rune Herregodts ook als een van de favorieten voor de tijdrit in de Baloise Belgium Tour. De 25-jarige hardrijder van Intermarché-Wanty kwam uiteindelijk acht seconden te kort om winnaar Søren Wærenskjold te bedreigen, maar Herregodts kon zijn ereplaats ook wel plaatsen.

“Het was geen slechte tijdrit, maar ook zeker niet mijn beste tijdrit ooit”, zegt Herregodts voor onze camera. “Ik had nog een beetje last van de naweeën van mijn val in de ZLM Tour. Ik ga niet beweren dat ik anders die acht seconden sneller was geweest. Het was mentaal niet makkelijk me te focussen, het was ook heel vervelend om goed mijn positie aan te houden. Qua aerodynamica was het lastiger en niet ideaal. Ik had ook niet het gevoel van in de ZLM Tour, daar had ik het gevoel dat ik een procentje dieper kon gaan dan anders. Het was een degelijke tijdrit, maar niet de supertijdrit die je nodig hebt om die toppers te kloppen.”

De ZLM Tour zat volgens Herregodts ook te veel nog in de benen. “Ik denk dat ik het tweede deel 5 watt gezakt ben qua gemiddelde, maar onze bedoeling was om in het eerste deel 10 tot 15 watt meer te trappen. Op dat vlak was mijn verschil te klein tussen deze twee delen, wat het gebrek aan frisheid aantoont. Dan kun je niet direct hard starten, maar eens je bezig bent, dan kom je er wel in. Er zaten ook maar twee dagen tussen de ZLM Tour en deze tijdrit. Oké, de ZLM Tour was niet het lastigste rondje ter wereld, maar er is daar wel elke dag hard gekoerst en in een korte tijdrit draait het om frisse benen.”

BK tijdrijden
Wat wel zeker is: Herregodts zit in een goede flow. “Het was een periode die we in het begin van het jaar hadden aangeduid, al was het ook de bedoeling om in de eerste maanden beter te zijn dan nu is gebeurd. Het was een beetje gesukkel met ziekte en allemaal kleine dingen. Ik had wel vertrouwen dat deze periode me moest liggen. Ik had van de ploeg het vertrouwen gekregen om mezelf enkele weken zonder koers te kunnen focussen. Omdat ze ook weten dat als ik naar een doel toewerk, ik altijd goed ben. Ik ben blij om ze te bedanken met een overwinning, en hopelijk nog een mooie Baloise Belgium Tour en het BK tijdrijden.”

Zonder Wout van Aert en Remco Evenepoel, lijken Herregodts en Ronde van Zwitserland-tijdritwinnaar Yves Lampaert in polepositie te liggen voor de Belgische titel in het Waalse Binche, die op 20 juni wordt uitgereikt. “Ik zou Alec Segaert er ook bijzetten en misschien zelfs Tim Wellens. UAE Emirates heeft een goede set-up, die renners rijden dit jaar allemaal goede tijdritten en als hij toewerkt naar de Tour moet een inspanning van een uur iets zijn wat hij moet kunnen. Met dat goed materiaal wordt hij ook een sterke tegenstander.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.