Rune Herregodts vanwege luchtweginfectie niet in Luik-Bastenaken-Luik
foto: Cor Vos
zondag 24 april 2022 om 10:46

Rune Herregodts vanwege luchtweginfectie niet in Luik-Bastenaken-Luik

Rune Herregodts is vandaag niet van start gegaan in Luik-Bastenaken-Luik. De renner van Sport Vlaanderen-Baloise kampt met een virale infectie aan de luchtwegen. “Ik wens mijn ploegmaats veel succes”, laat hij weten via Instagram.

De 23-jarige Herregodts is al een tijdje op de sukkel met zijn gezondheid. De rasaanvaller was eerder dit seizoen al langere tijd uit de roulatie: Herregodts had last van toxoplasmose, een infectieziekte die de mens kan treffen door het eten van besmet rauw vlees en rauwe groenten of via kattenuitwerpselen. Het bekendste symptoom is vermoeidheid.

De hardrijder kon midden april weer terugkeren in het peloton en reed vervolgens de Classic Grand Besançon Doubs, Tour du Jura en de Waalse Pijl. Vandaag zou hij ook aan de start verschijnen van Luik-Bastenaken-Luik, maar nu heeft Herregodts dus last van zijn luchtwegen.

Herregodts blijft echter optimistisch. “Ik werk zo hard mogelijk om zo snel mogelijk terug te zijn”, geeft hij mee op Instagram. De coureur begon nog zo goed aan het seizoen, door in de Ruta del Sol de eerste etappe op zijn naam te schrijven.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.