Runner-up Degenkolb: “Kristoff was gewoon niet te kloppen”
foto: Cor Vos
zondag 31 maart 2019 om 19:03

Runner-up Degenkolb: “Kristoff was gewoon niet te kloppen”

John Degenkolb en Oliver Naesen stonden als nummers twee en drie ook met een glimlach op het eindpodium van Gent-Wevelgem. De twee renners moesten hun meerdere erkennen in een sterke Alexander Kristoff. “Hij was gewoon niet te kloppen”, kan Degenkolb leven met zijn tweede stek.

Voor de oud-winnaar zal deze tweede plaats aanvoelen als een opluchting, gezien zijn mindere optreden in de E3 BinckBank Classic. “Ik ben echt trots op hoe we als ploeg hebben gereden. We zaten met vier renners in de eerste groep. Dit voelt zo goed, zeker na de teleurstellingen van de voorbije weken.”

In de sprint richtte Degenkolb zich niet op Kristoff. “Mijn focus lag op het wiel van Viviani. Ik wist vervolgens de rechterkant te kiezen, waardoor ik vrije baan kreeg. De timing was perfect, maar er was gewoon iemand sneller. Kristoff reed echt een geweldige sprint. Hij verdient deze overwinning dan ook.”

Degenkolb liet in de West-Vlaamse klassieker echter zien klaar te zijn voor de Ronde van Vlaanderen en vooral Parijs-Roubaix. “Dit geeft zoveel vertrouwen met het oog op Vlaanderen”, zo concludeert de renner van Trek-Segafredo.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.