Runner-up Kristoff: “Viviani was net dat tikkeltje sterker”

dinsdag 9 juli 2019 om 19:29
Runner-up Kristoff: “Viviani was net dat tikkeltje sterker”

foto: Cor Vos

Plots was hij daar in finishplaats Nancy: Alexander Kristoff. De Noorse sprinter leek heel even op weg naar de ritzege, maar de renner van UAE Emirates werd in extremis voorbijgesneld door ritwinnaar Elia Viviani. “Natuurlijk ben ik ietwat teleurgesteld, maar Viviani was net dat tikkeltje sterker”, aldus Kristoff.


Kristoff kwam er in Brussel nog niet aan te pas, maar vandaag werd hij ideaal gegangmaakt door zijn jongere ploeggenoten Sven Erik Bystrøm en Jasper Philipsen. “Zij deden echt een geweldige lead-out”, is de winnaar van Gent-Wevelgem lovend. “Zo begon ik in een goede positie aan de sprint.”

“Alles leek perfect te verlopen, maar Elia Viviani was net iets sneller. Hij kon nog een tandje extra schakelen. Het is teleurstellend, maar ik weet dat Elia normaal gesproken sneller is na een dergelijke finale. Het was een kwestie van wachten, wachten en nog eens wachten”, aldus Kristoff.

“Hoop nog een etappe te winnen”
“Jammer genoeg was Viviani net wat beter, maar ik ben trots op mijn tweede plaats. Ik hoop dat ik later deze Tour nog een etappe kan winnen.” De 32-jarige Kristoff zal normaal gesproken moeten wachten op de etappe van vrijdag, aangezien de renners nu de Vogezen induiken.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.