Rust doet Van der Poel goed: “Dit geeft vertrouwen naar het EK”
foto: PhotoPress.be
zondag 28 oktober 2018 om 16:45

Rust doet Van der Poel goed: “Dit geeft vertrouwen naar het EK”

Mathieu van der Poel voelde zich in de Superprestige van Ruddervoorde goed uitgerust. Dat geeft de Nederlander veel hoop richting volgende week, als hij in Rosmalen zijn Europese titel gaat verdedigen. “Ik ben blij met dat gevoel, dat geeft vertrouwen naar het kampioenschap”, zegt Van der Poel na afloop in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik had dit niet echt verwacht”, zegt Van der Poel over zijn dominantie. Binnen een ronde reed hij al solo. “Ik zat in de eerste ronde uit de wind in het wiel en ik merkte dat ik sneller kon. Toen ik demarreerde heb ik gelijk een gaatje gekregen. Ik kreeg ook secondes prijs omdat zij twijfelden met de wind. Daar hoopte ik ook wel een beetje op.”

“De voorsprong liep snel op naar een halve minuut en ik wist toen dat op dit rondje het lastig is om dat dicht te rijden”, verklaart de kopman van Corendon-Circus. “Ik reed niet super door het zand vandaag, maar de rest was wel heel goed. Ik ben tevreden met het gevoel vandaag. Het is leuk om goed aan de start te staan. Ik had een super goede dag en voelde mij goed uitgerust. Eerst rijden we nog de Koppenberg natuurlijk, maar als je die Europese trui hebt, wil je dat verlengen.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
28 oktober 2018 17:10
Ik wacht op vragen als “Mathieu, je bent zo dominant. Al tijden. Hoe kun jij je toch weer voor elke wedstrijd opladen. Wat motiveert je hierin?”

Ik ben oprecht benieuwd. Normaal gesproken presteren mensen minder goed naarmate een taak makkelijker wordt. Deze taak - week in, week uit - is zo relatief makkelijk voor Mathieu, ik ben benieuwd hoe het kan dat hij zijn prestaties dan toch maar blijft verbeteren.
    28 oktober 2018 17:54
    Ik denk dat zijn grootste motivatie is om Van Aert telkens weer te vernederen.
    28 oktober 2018 19:08
    Winnen verveelt nooit denk ik.
    28 oktober 2018 19:13
    Of je hebt gewoon lol inwat je doet. Dan is er geen sprake van een 'taak'. Kijk maar naar al die liefhebbers op de fiets. Die hebben niks te winnen en beulen zichzelf toch wekelijks af. Gewoon omdat ze het leuk vinden.
    28 oktober 2018 20:01
    Het is het Sven Kramer - syndroom.

    Wanneer je de opperaap bent in een lalalala-niche is het niet evident dat je dit in durft te ruilen voor een keiharde competitie in echte sport waar je wellicht tekort gaat komen. Keizonde en gelukkig aankomend jaar weer een stappie verder want het kan volgens mij een prima wegrenner voor zowel de eendaagsen als rondes worden (niet AK maar puntentruien/ritzeges)
    28 oktober 2018 20:43
    Omdat een topsporter altijd wil winnen!
    29 oktober 2018 08:22
    Je vraagt je inderdaad of hoe goed hij wel niet had geweest als Van Aert hem op de hielen was gebleven de afgelopen jaren. Daar word je doorgaans beter van, nu zullen we het nooit weten. Door de concurrentie die had-kunnen-zijn had hij op de weg wellicht nog beter geweest.
    29 oktober 2018 12:05
    @Pieterboy Dat denk ik absoluut niet, MvdP is gewoon gek op zijn sport en wil winnen, That's all.
28 oktober 2018 19:37
Wat is er nou leuker dan spelen in het veld en winnen?
29 oktober 2018 08:51
edit wf: niet doen

vainstains ... Jij bent misschien wel meer tijd bezig met het volgen van een clubje in een sport die vergeven is (in de breedte) van hypocrisie en dan ga je iemand die klaarblijkelijk plezier beleeft aan zijn sport zo neerzetten .. schaamteloos ... nee dan valverde bejubelen .. of weet ik wie .. laat ieder in zn waarde en als hij het leuk vind om te crossen, laat hem dat doen. Wie ben jij over daarover te oordelen en deze uitspraken te doen... t zegt veel meer over jezelf dan over mathieu .... Ik ben blij dat er ook nog mensen zijn als dumoulin en vdpoel die schijt hebben aan criticasters als jij en gewoon hun eigen ding blijven doen omdat ze het leuk vinden.
    29 oktober 2018 09:05
    @ddjong67
    Dumoulin of Van der Poel, dat is nogal een verschil... Dumoulin gaat de strijd aan met de wereldtop, Van der Poel (met alle respect) toch niet. Dat is verder prima, maar de vergelijking met Sven Kramer is wel terecht.
    29 oktober 2018 10:22
    Wat is er mis met een enkele punt na een zin?
    29 oktober 2018 11:45
    Als neutrale toeschouwer zonder persoonlijke connecties met de sporter van dienst maakt het me hoegenaamd helemaal geen moer uit wat hij/zij nou leuk vindt tenminste niet meer dan dat iemand het leuk zou vinden om natgekauwde propjes wc-rol met de duim vanaf de wijsvinger over een afstand van 4,88 meter in zo'n klein WC-prullebakje te schieten.

    We zijn hier niet om alle lol van de wereld toe te juichen maar kritisch te kijken naar de heren en dames die de edele wielersport beoefenen of daar een (halfslachtige) poging toe doen. Mijn vermoeden is dat MVDP wel eens een renner met Sagannige trekjes zou kunnen zijn maar vanwege zijn blijven vastklampen aan deze leuke doch zeer marginale niche-niche kunnen we er maar niet achter komen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.