Rust in aanloop naar Giro d’Italia? Vermaerke ’test de benen’ nog even in Eschborn-Frankfurt
foto: Cor Vos
donderdag 2 mei 2024 om 09:16

Rust in aanloop naar Giro d’Italia? Vermaerke ’test de benen’ nog even in Eschborn-Frankfurt

De meeste renners die zaterdag aan de start zullen verschijnen van de Giro d’Italia, kiezen voor een rustige aanloop richting de drieweekse ronde. Kevin Vermaerke is een uitzondering. De Amerikaan van dsm-firmenich PostNL deed woensdag nog mee aan Eschborn-Frankfurt.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

En Vermaerke speelde ook een hoofdrol in de Duitse eendagskoers. De 23-jarige coureur wist de schifting in de heuvelzone te overleven, maakte zo deel uit van een eerste elitegroep en spurtte in Frankfurt naar een zevende plaats in de daguitslag. En dat terwijl hij aanvankelijk niet eens op de planning stond voor de wedstrijd. “Het was een late oproep voor mij, maar ik keek er wel naar uit om nog een laatste keer mijn benen te testen in aanloop naar de Giro.”

“Het werd een behoorlijk lastige en selectie finale”, blikt hij op de website van zijn ploeg dsm-firmenich PostNL terug op zijn laatste ’test’ voor de Ronde van Italië. “De ploeg heeft me goed geholpen op de laatste beklimmingen. Het was ook leuk om John (ploegmaat John Degenkolb, red.) in de vroege vlucht te zien. Voor hem is het immers een thuiswedstrijd, net als voor de ploeg.”

“Op de tweede passage van de Feldberg spatte de groep uiteen en bleven we met ongeveer 35 man over. Ik zat er nog bij en voelde me goed. Frank (Van den Broek, red.) deed geweldig werk om me nog in een goede positie te brengen voor de sprint, maar ik moest gaan zitten in de laatste 150 meter…”

Goede generale 
“Ik had niet meer de power om voor een topuitslag te gaan, maar een zevende plek is nog altijd een zeer behoorlijke uitslag. Ik voelde me goed bergop en ben dan ook enthousiast voor de Giro. Ik zal er met een goede vorm aan de start verschijnen”, aldus Vermaerke. De 61ste editie van Eschborn-Frankfurt werd overigens gewonnen door de Belg Maxim Van Gils, voor Alex Aranburu en Riley Sheehan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.