Ryan Cavanagh slaat dubbelslag in koninginnenrit Ronde van Thailand
woensdag 3 april 2019 om 10:07

De Ronde van Thailand heeft met Ryan Cavanagh een Australische winnaar van de koninginnenrit gekregen. De coureur van het bescheiden St George Continental Cycling Team pakte uit met een lange solo en kwam met grote voorsprong weer als eerste terug in Nan. Cavanagh is ook de nieuwe leider in de 2.1-koers.

Net als gisteren koos Cavanagh al vroeg voor het offensief. De 23-jarige sloop in de bijna tweehonderd kilometer lange rit mee met een omvangrijke kopgroep, waar hij in de bergen uit zou wegrijden. Achter Cavanagh was de samenwerking verre van optimaal, waardoor de Australiër nu wel werd beloond voor zijn inspanningen. Met nog ruim twintig kilometer te koersen had hij nog altijd een voorsprong van zo’n vijf minuten. Deze voorgift gaf hij in de resterende kilometers tot de finish niet meer uit handen.

Dankzij zijn succesvolle solo over een goede 120 kilometer boekte Cavanagh niet alleen zijn eerste profzege, hij is tevens de nieuwe klassementsaanvoerder in de Princess Maha Chakria Sirindhorn’s Cup. Hij neemt het leiderstricot over van Giovanni Lonardi (Nippo-Vini Fantini-Faizanè). De Ronde van Thailand duurt nog tot en met zaterdag 6 april.