Mourey en Weber, Skujiņš in de cijfers, Cortjens de beste junior in Gavere
zondag 11 november 2018 om 19:45

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Francis Mourey, Sacha Weber, Toms Skujiņš en de jeugdcategorieën in Gavere.

Mourey en Weber winnen crossen in Frankrijk en Zwitserland

De veldrit in het Franse Pierric is gewonnen door thuisrijder Francis Mourey. De ervaren crosser domineerde in de wedstrijd die deel uitmaakt van de Coupe de France. Hij liet landgenoten Fabien Canal en Joshua Dubau achter zich. Thuisrijdster Marlene Petit won niet met een klein, maar met een groot verschil bij de vrouwen. Audrey Menut was op 34 seconden de tweede, voor Marlene Morel Petitgirard.

In Zwitserland werd de Flückinger Cross Madiswil gereden. Daar was het de Duitser Sacha Weber die een hele rits aan thuisrijders wist te verslaan. Marcel Wildhaber werd op vier seconden achterstand tweede. Simon Zahner eindigde als derde op tien seconden. Beste Nederlander in de uitslag was Gosse van der Meer op de zevende plaats, 1.55 minuut na winnaar Weber. Bij de vrouwen won de Italiaanse Francesca Baroni overtuigend.

Toms Skujiņš deelt cijfers van 2018

Het jaar 2018 zit er bijna op, dus voor Toms Skujiņš tijd om wat cijfers naast elkaar te zetten. De Let van Trek-Segafredo – door velen een fenomeen genoemd op social media – heeft bijvoorbeeld voor 2463 cheeseburgers aan kilocalorieën verbrand tot nu toe. Daarnaast heeft Skujiņš 1.052 uur op de fiets gezeten, 32.930 kilometer gereden en 392.772 meter geklommen. Of zoals de winnaar van Tre Valli Varesine wil zeggen: 44 dagen op de fiets en 44 keer de hoogte van de Mount Everest geklommen.

Ryan Cortjens de beste junior in Gavere

De veldrit van Asper-Gavere is bij de junioren mannen gewonnen door Ryan Cortjens. De jonge Belg wist Superprestige-leider Witse Meeussen naar de tweede plaats te verwijzen. Kersvers Europees kampioen Pim Ronhaar uit Nederland werd derde. Thibau Nys (vierde) en Yente Peirens (vijfde) eindigden buiten het podium.

Bij de eerstejaars nieuwelingen wist Aaron Dockx uit België te winnen. Zijn landgenoot Jente Michels won de cross bij de tweedejaars nieuwelingen. De beste nieuwelinge bij de meisjes was Febe De Smedt.

Ryan Cortjens – foto: Photopress.be