Sacha Weemaes 3de in Elfstedenronde: “Toon nog te veel respect voor de toppers”

Sacha Weemaes 3de in Elfstedenronde: “Toon nog te veel respect voor de toppers”

foto: Cor Vos

Door Yob Hillewaert
zondag 6 juni 2021 om 18:17

Sacha Weemaes is als derde gefinisht in de Elfstedenronde. Hij sprintte in Brugge zowat even snel als Tim Merlier en Mark Cavendish die hem voorafgingen. “Ik hoop dat de WorldTour-ploegen zien dat ik rappe benen heb”, zegt hij aan WielerFlits.

Sacha Weemaes is ondanks zijn jeugdige leeftijd (23) al drie jaar prof. Hij verraste zondagmiddag met een podiumplaats in de Elfstedenronde. “Ik had vooraf verkend, en ik vond het een superparcours. Bovendien ben ik met dit warme weer ook nog eens twintig procent beter”, begint Weemaes.

De sprint van Weemaes verliep niet helemaal perfect. “In de laatste bocht moest ik even uitwijken en op het voetpad springen. Dan verloor ik een paar plaatsen, maar ik kwam wel in het wiel van Cavendish terecht. Ideaal. Net op het moment dat hij zijn sprint begon, zette ik ook aan. Hij drong mij een beetje tegen de balustrade aan. Daar was ik wat te braaf. Ik toon nog te veel respect voor die toppers. Ik had er vol langs moeten gaan, maar hield nog een beetje in. Dat neem ik mee naar een volgende sprint, dan zal ik misschien nog dichter eindigen.”

Attente koers
Voor de sprint zat Weemaes ook al attent mee vooraan toen Deceuninck – Quick-Step het peloton deed scheuren. “De ploeg deed goed zijn best om mij vooraan te houden. Ik hoopte toen natuurlijk dat de groep vooruit bleef, maar Alpecin-Fenix had de boot gemist. Daarom dacht ik al dat het niet zou lukken.”

Sacha Weemaes gaf zijn visitekaartje af in de Elfstedenronde – foto: Cor Vos

Volgende week hoopt hij nieuwe sprintkansen te krijgen in de Baloise Belgium Tour. “Al sta ik voorlopig maar als reserve aangeduid”, zegt Weemaes. “Ik hoop dat ze mij toch zullen meenemen en dat ze daar ook sprinten. Daar zou ik graag mijn neus een paar keer aan het venster steken. Sowieso rijd ik het BK tijdrijden en het BK op de weg.”

Weemaes is aan een goed seizoen bezig, hij won eerder al Ruddervoorde Koerse. Met voorsprong, bovendien. “Daar zette Jens Reynders mij heel goed af in de sprint. Of ik na dit jaar liefst voor een WorldTour-ploeg zou fietsen?” glimlacht Weemaes. “Dat is zeker een van mijn doelen. Ik hoop dat de ploegen gezien hebben dat ik rappe benen heb.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair