Peter Sagan: “Als Terpstra zijn loopbaan wil vervolgen, wil ik zeker met hem praten”

vrijdag 27 augustus 2021 om 22:00
Peter Sagan: “Als Terpstra zijn loopbaan wil vervolgen, wil ik zeker met hem praten”

foto: Raymond Kerckhoffs

Ride

Peter Sagan wordt de komende twee jaar de nieuwe kopman van het Franse ProTeam TotalEnergies. De Franse formatie van teammanager Jean-Rene Bernaudeau heeft sinds 2019 ook Niki Terpstra als een van de leiders binnen de ploeg. Mede door een zware valpartij vorig jaar juni heeft de Noord-Hollander nog niet kunnen brengen waar men op hoopte. Of het aflopende contract van Terpstra bij de ploeg wordt verlengd, is nog niet duidelijk.

Het najaarsnummer van RIDE is vanaf 17 september verkrijgbaar. Wil je er zeker van zijn dat je geen enkele editie hoeft te missen en dat ieder nieuw nummer vanzelf jouw kant op komt? Profiteer dan nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je het najaarsnummer liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

“Ik heb nog niet met Niki gesproken”, geeft Peter Sagan aan in een interview dat RIDE Magazine met hem had tijdens zijn hoogtestage in Andorra. “Ik hoorde geruchten dat Niki zijn carrière na dit seizoen wilde beëindigen. Maar als hij zijn loopbaan wil vervolgen, dan wil ik zeker nog met hem praten.”

Niki Terpstra – foto: Nico Dick

Sagan kent de kwaliteiten van Terpstra goed en is hem de afgelopen jaren veelvuldig tegengekomen in de finales van de voorjaarsklassiekers. “Zeker met het oog op de Vlaamse klassiekers kan hij van grote waarde zijn”, vervolgt Sagan. “Niki heeft een grote motor en is een ervaren man in de voorjaarswedstrijden. Hij zou een belangrijke rol kunnen vervullen binnen het team. Maar het is natuurlijk niet mijn beslissing of hij kan blijven. Dat besluit moet de ploeg maken.”

In het najaarsnummer van RIDE, dat op 17 september verschijnt, staat een grote reportage met de drievoudig wereldkampioen. Hij kijkt vooruit naar het komende WK, terug op zijn mindere prestaties en vooruit naar zijn overstap naar Team TotalEnergies.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.