Sagan: “Denk niet dat Tinkov zich bedenkt”
Foto: Sirotti
woensdag 20 januari 2016 om 16:17

Sagan: “Denk niet dat Tinkov zich bedenkt”

Het einde van Tinkoff lijkt nabij. Aan het einde van het lopende seizoen zijn 22 van de 27 renners einde contract en stopt Oleg Tinkov met de sponsoring. Peter Sagan is een van de vijf renners die nog een lopende verbintenis hebben, maar dat deert hem niet.

‘Hij wilde zaken veranderen, maar dat is niet gelukt’
Naast de wereldkampioen, hebben ook zijn broer Juraj, Rafal Majka en neoprofs Michael Gogl en Erik Baška een Tinkoff-contract tot en met 2017. De vraag is dus of er een nieuwe geldschieter komt, of dat de rijke geschiedenis van de ploeg na 2016 ophoudt. “Ik maak me in ieder geval geen zorgen om mijn toekomst”, vertelt de jongste Sagan in La Gazzetta dello Sport. “Oleg heeft voldoende tijd tussen zijn aankondiging en zijn afscheid gelaten om de beste oplossing te vinden, zowel voor mij als voor de rest van mijn team. Ik kan niets slechts zeggen over de gang van zaken. Oleg heeft veel geld gestoken in het wielrennen. Hij wilde dingen veranderen, maar dat was niet mogelijk. Ik denk niet dat hij zal terugkomen op zijn beslissing.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
20 januari 2016 16:22
Als er geen nieuwe geldschieter komt is het niet eens een supergroot probleem (behalve dan dat er weer een Worldtour team naar de haaien is). Tinkoff heeft heel veel renners die goed genoeg zijn en zo een nieuw team vinden.
20 januari 2016 16:23
ach, als er iemand geen moeite zal hebben een nieuwe ploeg te vinden is het Sagan. en ook Tinkov zal wel weer een nieuwe hobby vinden.
20 januari 2016 16:56
@daan: dat is nou juist het probleem: als er zulke goede renners de markt gaan overstromen ontstaat er automatisch aan de andere kant van het spectrum ook een effect waardoor oudere/minder getalenteerde/jonge renners aanzienlijk minder kans hebben op een (nieuw) contract.
20 januari 2016 17:04
@ DeLuiaard:
verschillende ploegen staan te popelen om WT te worden, dus ik denk dat een en ander best mee zal gaan vallen.
20 januari 2016 17:27
Als Alonso nog een keer een team op wil zetten..., dan is dit namelijk wel een uitgelezen mogelijkheid
20 januari 2016 17:33
Als Tinkoff er inderdaad mee op houdt en de ploeg verdwijnt, denk ik dat we een tweede Duitse WT-ploeg krijgen. Ben er alleen bang voor dat Sagan naar een van de vier topploegen gaat, waarmee de kloof tussen Sky, Astana, Movistar, Etixx enerzijds en de rest anderzijds zich echt gaat aftekenen.
20 januari 2016 17:50
Er zijn nog genoeg ploegen die daar in de buurt komen, zoals Katusha, BMC en Trek. Rijke ploegen en minder rijke ploegen zullen er altijd zijn.

Het is vooral jammer dat Tinkov Riis en daarmee Saxo eruit heeft gewerkt, om een jaar later te stoppen. Hopelijk komt Saxo terug in de sport, al zit ik op Riis weer niet te wachten.
20 januari 2016 17:57
@ditisdavid: dat is nu met Tinkoff erbij toch ook al het geval?
20 januari 2016 22:31
Als Tinkoff stopt, zie ik zo al zes à acht renners met pensioen gaan. Een aantal zal zo opgepikt worden door andere ploegen, maar een Kolar, Blythe of Rovny heeft waarschijnlijk wel iets meer moeite om een nieuwe ploeg te vinden

Om te reageren moet je ingelogd zijn.