Sagan en Majka speerpunten Tinkoff-Saxo in Tour de Suisse
woensdag 10 juni 2015 om 14:26

Sagan en Majka speerpunten Tinkoff-Saxo in Tour de Suisse

Peter Sagan is de kopman van Tinkoff-Saxo in de Tour de Suisse. De Slowaak, die de competitie hervat na zijn eindzege vorige maand in de Tour of California, zal in Zwitserland vooral mikken op etappezeges en krijgt daarbij de volledige steun van de ploeg. Voor het klimwerk rekent de ploeg op Rafal Majka, al moet de Pool vooral in vorm zien te raken voor de Tour de France.

“We willen graag een etappe winnen en misschien wel meer”, zegt ploegleider Sean Yates op de eigen website. “We hopen de goede lijn van mei door te trekken en tegelijkertijd op te bouwen richting de Tour de France. Het is belangrijk dat Peter in aanloop naar de Tour door goede resultaten vertrouwen kan tanken.”

In de bergetappes zullen de ogen vooral gericht zijn op Majka. “Al is voor ons het belangrijkste dat hij in vorm raakt voor de Tour de France. Daar is hij een zeer belangrijke troef voor Alberto Contador in het hooggebergte”, benadrukt Yates. “Als hij een goede dag heeft mag hij natuurlijk voor zijn kans gaan, maar we leggen zeker geen druk op hem voor het algemeen klassement.”

Tinkoff-Saxo voor Tour de Suisse (13-21 juni):
flag-sk Peter Sagan
flag-pl Rafal Majka
flag-dk Matti Breschel
flag-it Daniele Bennati
flag-dk Michael Mørkøv
flag-ru Nikolay Trusov
flag-ru Pavel Brutt
flag-dk Michael Valgren

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
10 juni 2015 14:55
Zo, inderdaad een team volledig in dienst voor Sagan.
Hij is volgens mij de beste klimmer als Majka niet zou meedoen in deze samenstelling.
10 juni 2015 15:06
Sagan kan ook weer ver komen in de TDS haha. Nee zal niet kunnen waarschijnlijk, alhoewel ik hem er toch wel toe in staat zie hier gewoon top 10 te halen.
10 juni 2015 15:15
Met de klim voorbij Sölden rijdt Sagan echt geen top 10 hoor haha.
10 juni 2015 15:23
Sagan, Breschel, Bennati, Morkov, Brutt, Valgren... Zeker dat ze niet per ongeluk de TTT ploeg naar Zwitserland hebben gestuurd ipv Frankrijk?
10 juni 2015 15:35
@piet115 hij zal waarschijnlijk niet voor een GC rijden nu, dus zal hij ook wel niet onnodig diep gaan zoals hij op Baldy zestien keer leek te sterven
10 juni 2015 16:31
Nee weet ik wel hoor, maar dacht niet iedereen dit ook op Mount Baldy. had ik ook verwacht dat hij niet zover zou kunnen komen. En het is wel Sagan he die man kan bijna alles. Dus als ik eerlijk ben het zal me niet eens zoveel verbazen als hij wel voor de gc zou gaan.
10 juni 2015 16:31
Waarom leggen ze geen druk op Majka voor een klassement in de Tour?
Hij moet toch in staat zijn top 7/8 te rijden als hij zijn normale vormpeil haalt. Als hij positief verrast en er voor hem nog een paar mensen uitvallen kan top 5 ook. Blijkbaar is er zoveel vertrouwen in Contador dat er geen back up plan bestaat. Of wellicht presteert hij beter zonder al te veel druk.
Ik vind het een vreemde insteek voor een renner van zijn kwaliteiten in ieder geval.
10 juni 2015 17:16
Het zou wat zijn als Sagan hier voor een klassement gaat haha. Op Mount Baldy verrassend, alleen is deze klim naar Rettenbach van de allerzwaarste categorie, misschien wel de zwaarste in het professionele wielrennen (alhoewel je de klim langer kunt maken naar Tiefenbach). 12 kilometer a 11% en ook nog eens op hoogte en ervoor al kilometers vals plat omhoog.

Ben echt benieuwd wie die berg het hardst op fietst.
10 juni 2015 17:54
@Obikliki, Kivslerkovski hebben ze denk ik als Back-up.
10 juni 2015 18:31
Toch verwacht ik Majka wel in de Tour. Nog niet veel gezien dit jaar maar bezit enorm veel klasse. Misschien wel klaargestoomd voor wat de tweede helft van het seizoen gaat komen.
10 juni 2015 18:43
Net als in de dauphine niet een heel indrukwekkend team opgesteld... Weet iemand hoe de tour ploeg van saxo er uit gaat zien?
10 juni 2015 20:56
Ik denk de volgende 9:
Alberto Contador
Rafal Majka
Peter Sagan
Daniele Bennati
Roman Kreuziger
Michael Rogers
Ivan Basso
Robert Kiserlovski
Maciej Bodnar
10 juni 2015 21:14
@Daan
Daar heb je niets aan want die is niet goed genoeg om een echt goed klassement te rijden. Wel uitstekende knecht. Dat weet hij zelf denk ik ook aangezien hij naar een ploeg is gegaan met aantoonbaar betere kopmannen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.