Sagan: “Ewan is op dit moment de snelste”
Sagan zag tijdens de derde rit de bui al hangen - foto: Sirotti
donderdag 19 januari 2017 om 15:54

Sagan: “Ewan is op dit moment de snelste”

Peter Sagan eindigde donderdag als tweede achter Caleb Ewan. De 22-jarige Australiër liet net als in in de eerste rit zien dat hij de snelste is van het Tour Down Under-peloton. Dat beaamt ook de wereldkampioen: “Caleb is ontzettend gemotiveerd hier”, vertelt hij op het digitale thuis van zijn Duitse broodheer BORA-hansgrohe.

Vorm
Dat de Slowaak geklopt werd door Ewan, ziet hij niet als een probleem. “Ik ben nog niet in vorm. Maar dat is goed, want het seizoen is erg lang. Je moet positief denken, want ik heb nog genoeg tijd om in vorm te komen. Het is de eerste wedstrijd van het jaar, Caleb rijdt voor zijn thuispubliek en wil koste wat het kost winnen. Het is een goede sprinter en ondanks dat hier een paar van de beste spurters aan de start staan, kan hij veel winnen. Hij is namelijk de snelste hier. Maar wij doen het ook heel goed. We maken goede koerskilometers, hebben veel lol en dat is goed.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
19 januari 2017 16:04
"We maken veel lol, en dat is goed."

Deze zin maakt volgens mij het meest uit. Bora gaat niet alleen met Sagan scoren dit jaar, mark my words.

Ik denk daarnaast ook dat veel ploegen (en heeeeeel veel bedrijven in welke sector dan ook) eens goed moeten kijken naar de 'lol' die de renners (medewerkers) hebben. Dat beïnvloedt de resultaten echt wel.
19 januari 2017 16:23
@Arry

Denk ik ook. Het zou me niet verbazen als het voor mannen als Bennett, Buchmann en Konrad opeens makkelijk wordt om een stap te maken nu de druk meer op Sagan, Majka en Konig komt te liggen voor de echte resultaten.
19 januari 2017 17:14
Sagan neemt ook veel lol mee en dat steekt de andere ook aan....ik denk ook dat Bora meer gaat scoren dan men denkt :)
19 januari 2017 18:44
Je moet geen dijen kletsen maar dijen pompuh als je wil winnen, ik moet het kortom allemaal nog zien met die prijzen. Dat gezegd hebbende mag Saramotins a la Hayman die kei hebben van me.
19 januari 2017 19:35
Sagan is de überbaas van het peloton
19 januari 2017 19:52
Logisch half januari met winterstop waar in Australie de zomer nooit stopt en wat ie zegt sfeer en humor doet presteren. Nadeel van lolbroeken is dat ze vaak nniet voor vol worden aangezien, doe maar gewoon...
19 januari 2017 20:38
Zou ook niet echt goed zijn als Sagan al in topvorm is. De eerste belangrijke wedstrijd voor hem is pas over bijna zes weken, terwijl dit voor Ewan best een belangrijk rondje is. Kan me sowieso niet herinneren dat Sagan ooit heeft gewonnen in januari.

Maar hij heeft een hoop lol met z'n nieuwe ploegmaats blijkbaar en dat is wel belangrijk als je elkaar pas net echt een beetje leert kennen.
19 januari 2017 21:54
nu cancelara is gestopt, lijkt sagan de 'leader of the pack'.
maar er zjn meer:valverde, cavendisch en boonen. vergeet voor de toekomst dumoulin niet. bouhanni en kittel hebben een te grote mond.

rabobank heeft te lang geen lol gehad. en als de resultaten dan tegenvallen......
20 januari 2017 07:49
Bouhanni wordt echt geen patron hoor :P
20 januari 2017 07:54
‘leader of the pack’

Er is helemaal geen patron en niet nodig ook, ontzettende onzin altijd, ploegen rijden precies zoals ze willen en niemand heeft behoefte om en masse naar een bepaalde renner te gaan luisteren no way. Dat opperaap-genuezel met veelal een naar voren geschoven landgenoot als kanshebber op de titel, het is simpelweg komisch.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.