Sagan: “Ik zou niet blij zijn als ik Milaan-San Remo win zoals Kwiatkowski”
foto: Sirotti (archief)
woensdag 14 maart 2018 om 09:38

Sagan: “Ik zou niet blij zijn als ik Milaan-San Remo win zoals Kwiatkowski”

Met Milaan-San Remo staat voor Peter Sagan komend weekend een belangrijke afspraak op de agenda. Vorig jaar wist Michal Kwiatkowski hem nipt te verslaan in de sprint. Waar de Slowaak liever op het hoogste treetje staat, vertelt hij aan Sporza niet te willen winnen zoals Kwiatkowski dat vorig jaar deed.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Op de Poggio lanceerde Sagan vorig jaar zijn beslissende aanval. Kwiatkowski en Julian Alaphilippe waren de enige renners die konden volgen maar de drievoudig wereldkampioen deed het meeste werk om te zorgen dat ze het peloton voorbleven. Met een machtige sprint leek hij de zege op te eisen maar op de streep kwam de Pool nog net voorbij. “Ik was veel te genereus vorig jaar. Ik heb nog wel enkele pintjes te goed van Kwiatkowski, dat is zeker”, erkent Sagan.

Desalniettemin kijkt hij niet met spijt terug op zijn tactiek vorig jaar. “Ik kies ervoor om onderweg een show op te voeren voor de mensen. Het maakt me dan niet uit als ik de wedstrijd uiteindelijk win of verlies. Zo ben ik nu eenmaal. Als je ziet hoe Kwiatkowski vorig jaar won… Als ik op die manier zou winnen, zou ik niet blij zijn met mijn prestatie”, stelt hij.

Kwiatkowski: “Ik weet hoe het is om in de regenboogtrui te koersen”
Kwiatkowski snapt dat Sagan baalt maar zou ook zo weer de zelfde tactiek hanteren. “Toen ze in 2016 achter me aan reden op de Poggio, klaagde er niemand over de jongens die met de hele ploeg op mij joegen. Ik weet hoe het is om in de regenboogtrui te koersen. Peter weet dat ook. Veel jongens zetten hem onder druk, ik zat ook heel vaak in die situatie als wereldkampioen. Soms moet je niet de sterkste, maar wel de slimste zijn om koersen te winnen”, legt hij uit.

RIDE Magazine
48 Reacties
Sorteer op:
14 maart 2018 09:42
Heeft Sagan dit echt zo gezegd?
Bijna walgelijk wat mij betreft... Maar verklaart wel waarom Sagan als een laffe hond reed tijdens de Strade.
14 maart 2018 09:43
Snap ze allebei.
Sagan is vaak de sterkste en juist daarom kun je anderen niet verwijten dat ze dus gaan linkeballen om te winnen.
14 maart 2018 09:44
Laat iedereen in zijn waarde, ik zou persoonlijk heel graag slim en getruct winnen ipv simpelweg iedereen eraf te rijden. Scheelt ook energie.
14 maart 2018 09:47
Sagan toch, remember het WK. Kleine jongen toch nog altijd.
14 maart 2018 09:50
Quote:
Ik zou niet blij zijn als ik Milaan-San Remo win zoals Kwiatkowski


Ik wel.

Maar het was natuurlijk net zo'n luizerige overwinning als die van Gerrans destijds, die kapot gemaakt werd op wielerflits. Tegen beiden valt echter weinig te zeggen, ze winnen tenslotte. Verschil is bovendien, in het voordeel van Kwiatkowski, dat die ook al heeft laten zien op veel meer manieren en in veel meer wedstrijden te kunnen winnen. Dan mag er zo'n "vieze" overwinning wel bijzitten.

Dit is overigens alweer een aankondiging van de aanval van Sagan op de Poggio. Want als er iemand anders probeert te gaan, en Sagan laat Oss het gat dichtrijden en wint de sprint, is dat dan minder laf? Overigens hoop ik best op dat scenario, als Sagan maar wint. Het schitterendste zou natuurlijk zijn op de manier van vorig jaar, maar dan wel succesvol.
14 maart 2018 09:51
Een uitdagende quote over zijn concurrent hoort ook gewoon bij de Sagan-show.
14 maart 2018 09:54
Het is eenzaam aan de top.
14 maart 2018 09:54
Tja, is dit nu weer die leuke Sagan die altijd maar zegt wat ie op z'n lever heeft of is dit toch een soort psycholochisch msr spel wat kant noch wal raakt?
Wie van de 3 toen won, was toch prima? Tja, kwiat kan óók sprinten... Mag het?
Kwiatkowski blijft dan ook iets te politiek correct om er een ding van te maken.. eerst maar koersen en dan zien we wel wat welke woorden waard zijn...
14 maart 2018 09:59
Sagan werd wereldkampioen, heb hem de hele wedstrijd niet gezien. Slim gereden dat kampioenschap. Vorig jaar de beste in msr. Maar de slimme kwiat troeft hem af.
Sagan moet eat minder gaan praten en weer lekker koersen. En de bullshit over show opvoeren lekker weg laten.
14 maart 2018 10:00
Begint toch wel een beetje arrogant te worden met dit soort uitspraken. Heel erg jammer.
14 maart 2018 10:00
Met veel sprinters die door ziekte of blessure een verstoorde voorbereiding hebben of zelfs afwezig zijn, lijkt een aanval op de Poggio me wederom kansrijk. Het zou heel goed weer deze twee op één en twee kunnen worden...
14 maart 2018 10:05
Wat een vreselijk arrogant mannetje is het toch. Volgens mij heeft hij de laatste 2 wk's op precies dezelfde manier gewonnen. Je zag hem 250 km niet en hij won de sprint.
14 maart 2018 10:09
Super mooi dit.
14 maart 2018 10:10
@Explorer, eens met je eerste opmerking, Sagan is kampioen verstopper zeker op WK's.
Oneens met je 2e punt, Sagan is niet bepaald een groot redenaar in het Engels, maar hij geeft wel vaak onverwachte antwoorden en de balletjes die hij soms opgooit zoals hier zijn m.i. ook leuk uit zijn mond.
14 maart 2018 10:12
Zeurpiet. Hij heeft 2 WK's gewonnen zonder aan te vallen. Laat hem die trui dan ook maar niet aan trekken..
14 maart 2018 10:18
Psychologische oorlogsvoering, mooi man!
14 maart 2018 10:25
Het Vlaams van Sagan gaat met de dag vooruit... "pintjes"
14 maart 2018 10:25
Zonder Sagan zou het wielrennen oersaai zijn.
Een godsgeschenk is hij.
14 maart 2018 10:26
Er wordt hem een interview afgenomen waar soms woorden in de mond worden gelegd natuurlijk en als er geen sterkste is heeft de slimste niks. Altijd leuk dat de sterkste als dom wordt bestempeld, een gewaarschuwd mens telt voor twee hopelijk, gewoon lossen die Pool net voor de top.
14 maart 2018 10:35
Voor de ene is wielrennen show, voor de andere is het een strategisch spel. Ieder zijn meug. Sagan is duidelijk een schitterende showman, maar ik kan ook plezier beleven aan slimme, 'laffe' overwinningen, en vooral tijdens Grote Rondes vind ik het schaakspel leuk: loeren, verbergen, bluffen, pacts sluiten etc.
14 maart 2018 10:46
Ach je voornaamste tegenstander psychologisch uitdagen.Het hoort er nou eenmaal bij. Je komt het in elke sport tegen.
14 maart 2018 10:47
Terwijl dit verhaal van sagan natuurlijk enigzins onzin is (hij heeft een punt met het laffe rijden van de andere twee, maar ja wat moeten die dan?) vind ik de comments,m.b.t zijn wk overwinning toch wel erg de plank misslaan...

In richmond won hij solo...
Daar in de woestijn was hij mee met de juiste waaiers zonder ploeg, terwijl anderen met 6 man mee zaten... dan kun je niet anders dan volgen en als de andere teams dan niet aanvallen kan hij ook niets natuurlijk!
In bergen reed sagan veel gaten dicht in de laatste paar km (die niet uitgezonden werden). Wel mee eens dat hij daar op de klim gewoon niet goed genoeg was, maar hij speelde geen verstoppertje...

Niet echt vergelijkbaar met kwiat en alaphilippe die weigeren mee te werken als je met 3 voorop bent... maar als 1 vd 3 sagan is kun je hem ook niet naar de finish loodsen helaas. Hij is te goed en daardoor moeten anderen wel defensief rijden als ze met hem op pad zijn.

Voor dit jaar hoop ik dat hij ze er allemaal afkletst, maar zal net niet gebeuren denk ik
14 maart 2018 10:49
Op het WK kan Sagan niet anders want hij heeft dan geen ploeg. Andere grote landen houden de koers gesloten en zijn zo stom hem dan mee te nemen naar de finish. Hij kan niet in de aanval gaan. Het heeft geen enkele zin. Het WK is geen open koers.
14 maart 2018 10:54
Sagan zal enkel hopen dat er meer gekoerst gaat worden met het hart ipv een meter of zenuwachtige ploegleider die alleen voor resultaat gaat....
14 maart 2018 11:00
Sfeerverhogend, Sagan snapt het. En wanneer komt de staredown in de WT?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.