Sagan: “Maak mij geen zorgen voor zondag”
donderdag 6 april 2017 om 08:25

Sagan: “Maak mij geen zorgen voor zondag”

Peter Sagan stond gisteren aan de start van de Scheldeprijs, maar zou de wedstrijd uiteindelijk niet uitrijden. De Slowaak is nog niet helemaal hersteld van zijn val afgelopen zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen, maar is ervan overtuigd dat hij er tijdens Parijs-Roubaix zal staan.

Op een reactie op Instagram klonk Sagan niet al te optimistisch. “Ik voel me niet zo goed en ik hoop dan ook dat mijn conditie tegen zondag verbetert”, schrijft hij.

Aan Cyclingnews vertelde hij nog last te hebben van zijn heup en zijn ribben. “Ik ben hier om te testen hoe ik mij voel en hoe het gaat op de fiets. Ik heb wat pijn in mijn heup en mijn rechter ribben”, legt hij uit. “Ik hoop dat ik in orde ben voor Parijs-Roubaix. Dat zou wel moeten. Ik maak mij geen zorgen voor zondag.”

Vanmorgen verkent Sagan samen met zijn ploeggenoten de belangrijkste kasseistroken op een traject van het Bos van Wallers tot Carrefour de l’Arbre.

Selectie BORA-Hansgrohe voor Parijs-Roubaix
flag-pl Maciej Bodnar
flag-de Markus Burghardt
flag-at Lukas Pöstlberger
flag-sk Juraj Sagan
flag-sk Peter Sagan
flag-lv Aleksejs Saramotins
flag-de Andreas Schillinger
flag-de Rüdiger Selig

RIDE Magazine
21 Reacties
Sorteer op:
6 april 2017 08:33
Ik maak me ook geen zorgen dat Sagan zondag de Belgen iets in de weg kan leggen :-) het wordt weer achter het net vissen, Peter.
6 april 2017 08:50
Ik hoop dat ie knalt en nu gewoon zonder pech, raar gedoe of vallen mee doet tot op de streep.
Is gewoon prachtig om te zien. Of ie wint of niet is niet zo belangrijk, maar ff geen rare fratsen en/of vallen zou ik zeggen.
6 april 2017 08:58
Die staat er zondag wel. Maar ik denk dat Boonen een laatste kunststukje eruit gaat persen, die is goed in orde.
6 april 2017 09:03
@ Coldeportes,

Boonen zou fantastisch zijn, maar ik denk niet dat hij goed genoeg is. Hij is in orde en kent misschien wel het beste de parcoursen, maar ik denk toch dat er zeker 5 man op dit moment beter zijn. En daarnaast heb je nog vaker last van valpartijen of materiaalpech in de PR vergeleken met RvV.
6 april 2017 09:09
Het publiek zal hem dit keer geen strobreed in de weg leggen, dat kijkt wel uit. Het lijkt er wel op dat Sagan op dit moment over zijn topvorm heen is, heeft dit seizoen al een hoop gegeven. Een Sagan die niet 100% is kan echter nog steeds winnen.
6 april 2017 09:10
Klinkt toch niet al te hoopgevend. Benieuwd of hij opnieuw in de verdediging wordt gedrukt.

Ik vrees dat hij na het voorjaar toch nog eens zal terugdenken aan Milaan-Sanremo en zijn gefoefel in zowel de Omloop als Gent-Wevelgem. Vraag me ook af of het slim is geweest om in de Tirreno vol de strijd aan te gaan met de klimmers in bepaalde ritten. Heb de indruk dat we niet naar de allerbeste Sagan hebben zitten kijken afgelopen weken.
6 april 2017 09:12
Persoonlijk hoop ik dat Boonen niet meedoet of snel uitgeschakeld zal zijn. Ik wil gewoon koers zien, en niet dat 1 renner zo bepalend is dat de koers erom draait. Is voor mij zelfs een reden niet naar Sporza te gaan kijken, al dat gez**k over hoe goed iemand was en wat voor prestaties hij allemaal heeft geleverd. Ik wil een mooie koers zien! En commentaar over de koers.
6 april 2017 09:26
ik hoop dat boonen wint
6 april 2017 09:40
http://www.hln.be/hln/nl/2444/Ronde-Van-Vlaanderen/article/detail/3123068/2017/04/05/Dit-is-de-eigenaar-van-de-jas-die-Sagan-ten-val-bracht-Ik-hang-nooit-meer-mijn-jas-over-het-hek.dhtml

De dader is dus waarschijnlijk een bekrompen fan van Van Baarle of Terpstra.
6 april 2017 09:53
@doeme: als je alles goed leest, zie je dat hij zich niet schuldig voelt, laat staan dan hij het expres deed. Er hingen bovendien tientallen jassen over de hekken. Met fan-zijn heeft dit niet zo veel te maken lijkt me.
Overigens qua taalgebruik: 'bekrompen fan' lijkt mij een pleonasme. In sommige gevallen zelfs een tautologie ;)
6 april 2017 09:58
@ Doeme80
Gisteren tijdens de uitzending van Baskenland op Eurosport wist Bobbie Traksel te vertellen dat deze heer zelf ook een verdienstelijk wielrenner was. Had bij de nieuwelingen, junioren en beloften nog in hetzelfde peloton als Traksel gereden. En zoals in het artikel staat met Bodnar gereden. Ik ga ervanuit dat hij dus wel aardig de gevaren kent. Een jasje over het hek hangen is niet direct een gevaar. Ik neem hem eigenlijk ook niet zo gek veel kwalijk.

Waarom hij nu ineens een 'bekrompen fan van van Baarle of Terpstra' zij zijn is mij volstrekt onduidelijk. Waar haal je dit in godsnaam vandaan? Jij vermoed dus dat deze heer opzettelijk Sagan onderuit haalde? Sure. Lach me kapot met jou.
6 april 2017 10:07
@turtlehead
Een tikkeltje bekrompen, jouw kijk op fandom (het staat je uiteraard vrij om nu te reageren dat fan-dom eveneens een vorm van tautologie is). Ben zelf geen fan, wel een liefhebber, maar ik gun iedere renner zijn supporters.
Wie het jasje past, trekke het aan. Meteen ook een stuk veiliger langs het parcours...
Overigens gooit Boonen zondag zijn kap over de haag. Als dat maar goed komt...
Ik heb niets tegen Boonen, maar om één welbepaalde reden zou het beter zijn als hij zondag niet wint: zo blijft hij op de ranglijst van monumentenwinnaars één trede onder Rik Van Looy, en naast Cancellara en dat lijkt me in beide gevallen niet meer dan terecht.
6 april 2017 10:09
@Turtlehead: nice!
6 april 2017 10:15
@Turtlehead en Secondant,

Waarschijnlijk is Doeme80 zijn post nogal sarcastisch bedoelt naar enkelingen die er als de kippen bij waren om te stellen dat het o zo stoute Belgische publiek dit waarschijnlijk met opzet gedaan heeft om Sagan uit te schakelen.

Helaas zijn dat van die types die niet het lef hebben om daar nu nog op terug te komen.
6 april 2017 10:37
Komt wel goed met Sagan. Als ik zie hoe hij zich gisteren handhaafte van voren is er geen vuiltje aan de lucht. Dat hij de koers niet uitreed zegt niets. Zeker niet als er nog maar 10 km was te gaan. Sagan had gewoon geen zin om risico te nemen volgens mij. Hij zou toch niet mee sprinten voor de overwinning. Dus verstandig om het zo te doen.
6 april 2017 11:37
Haha ik dacht Sagan op 6km voor het einde nog vooraan te zien, daarna liet ie zich uitzakken, niet eens meer de moeite genomen voor de laatste 5km?
6 april 2017 12:57
Bas Waaier;
'Hij voelde zich niet schuldig en kon er niets aan doen'.
Beetje bekrompen.
Sagan is pas 27 en nu al een legende
6 april 2017 13:14
het lag ook een beetje aan degenen die de hekken geplaatst hebben. je weet dat de renners graag in het gootje rijden, dat hek had best een paar decimeter verder kunnen staan. zo dicht er op is helemaal niet nodig.
6 april 2017 13:38
@su
Peter vist aan alle kanten, maak je geen zorgen, bewonderenswaardig dat ie nog heeft doorgereden, toont zijn hardheid en naast Belgen rijden er nog enkele nationaliteiten mee natuurlijk, Boonen staat al heel lang droog, zou verbazen als ie er ineens staat.
6 april 2017 14:21
Bas Waaier is ook wel een onwaarschijnlijk goeie naam voor een ex-wielrenner.
'Waaier miste alweer de eerste waaier'.
Hij zou een wielerschooltje moeten beginnen met in grote letters boven de deur: 'WaaierVorming'
6 april 2017 18:12
@nb
Hij had de term uitwaaien iets te letterlijk genomen waarschijnlijk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.