Sagan start met ambities aan kasseienrit: “Ik wil nog wat laten zien in mijn carrière”

woensdag 6 juli 2022 om 10:05
Sagan start met ambities aan kasseienrit: “Ik wil nog wat laten zien in mijn carrière”

foto: Cor Vos

Zesde, vierde, vijfde – Peter Sagan mengt zich weer als vanouds in de massasprints deze Ronde van Frankrijk. In de kasseienrit naar Wallers-Arenberg behoort de voormalige winnaar van Parijs-Roubaix ook tot de kanshebbers. “Jongens zoals ik hebben meer ervaring en specifieke kwaliteiten voor de kasseien dan de klassementsrenners en klimmers”, stelt Sagan in gesprek met Cyclingnews.

“Dat zou een voordeel voor ons moeten zijn. Ik wil het goed doen”, aldus Sagan, die blij zal zijn met de weersvoorspelling. Het lijkt zonnig te worden in het noorden van Frankrijk. “Als het een mooie en droge dag is, dan is het dat beter voor iedereen. We deden een kasseienrit in de regen in 2014 en dat was een ramp”, doelt de Slowaak op de rit die gewonnen werd door Lars Boom en waar Vincenzo Nibali zijn basis legde voor de eindzege.

“Ik heb er een paar gedaan”, zegt Sagan over zijn ervaring met kasseienritten in de Tour. “Ik deed eentje met Alberto (Contador, red.) en toen het regende in 2014 met Cannondale. Een kasseienrit in de Tour is niet hetzelfde als Parijs-Roubaix. Het is anders omdat je midden in de Tour de France zit en doorgaans ligt er nog veel in het verschiet. Daarnaast is er het klassementsgevecht, waardoor de strategie van veel teams verandert en dus hoe iedereen koerst. Dat zal het ook dit keer een interessante etappe maken.”

Hoe hij het er zelf vanaf zal brengen? “We zullen zien… Natuurlijk wil ik nog wat laten zien in mijn carrière. Dat is waarom ik in de Tour de France ben.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone