Sagan na zeventiende ritzege in Zwitserland: “Het was hectisch”

maandag 17 juni 2019 om 18:43
Sagan na zeventiende ritzege in Zwitserland: “Het was hectisch”

foto: Cor Vos

Peter Sagan heeft vandaag voor de zeventiende keer een etappe gewonnen in de Ronde van Zwitserland. De Slowaak was in Murten de snelste in een technisch slotstuk. “Het was vooral een heel snelle finale en hectisch, omdat iedereen van voren wilde zitten”, zegt Sagan.


“Ik ben heel blij met deze ritoverwinning, want het is mijn zeventiende zege in de Ronde van Zwitserland. Ook ben ik natuurlijk blij met de gele trui”, legt Sagan uit. “Ik wil de hele ploeg bedanken voor hun werk, want ze hebben de koers gecontroleerd en mij in perfecte positie afgezet voor de zege.”

Negen jaar op rij
Ruim twintig kilometer voor de echte finish, reed het peloton al eens over de streep. “Toen we de finish passeerden, was het mij al duidelijk dat ik om te winnen in de eerste posities van de groep moest rijden voor de laatste bocht. Dat lukte en ik was in staat om mijn sprint in te zetten op de hellende strook”, beschrijft Sagan, die Elia Viviani en John Degenkolb op de plekken twee en drie zag.

Door de bijbehorende bonificaties pakte de kopman van BORA-hansgrohe de gele leiderstrui over van Kasper Asgreen. De overwinning van Sagan betekent dat hij sinds de Ronde van Zwitserland 2011 elke editie een etappe heeft gewonnen. Al negen jaar op rij dus.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.