Sagan op de weg terug na ziekte: “Gaan het per dag bekijken”

donderdag 14 maart 2019 om 13:26

Peter Sagan werd ziek in aanloop naar Tirreno-Adriatico - foto: Cor Vos

Ondanks dat een maag- en darmvirus zijn voorbereiding op Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo danig verstoorde gelooft Sagan erin dat hij succesvol kan zijn in La Primavera. Dit zegt hij tegen Cyclingnews na afloop van de eerste etappe van de koers tussen de twee zeeën, waarin Sagan zijn comeback maakte.


De drievoudig wereldkampioen kreeg tijdens een hoogtestage last van een maag-en darmvirus en daardoor verloor hij vier kilo. “Ik heb hard getraind in de Sierra Nevada, maar doordat ik ziek werd ben ik nu natuurlijk minder goed”, blikt Sagan terug op de afgelopen periode. “Zeker de laatste zes dagen voelde ik me echt slecht. Ik was ziek, kon niet fietsen en moest in mijn kamer blijven.”

Daags voor Tirreno-Adriatico stapte Sagan pas weer op de fiets. “Dinsdag heb ik drie uur rustig gefietst. Ondanks wat er onderweg gebeurde heb ik de ploegentijdrit overleefd”, doelt Sagan op de botsing van zijn ploeggenoten Rafal Majka en Oscar Gatto met een overstekende man.

“Er is gelukkig nog tijd tot klassiekers”
“Ik ben nu herstellende en hopelijk kan ik elke dag beter worden. We gaan het per dag bekijken. Er is gelukkig nog tijd tot de klassiekers”, vervolgt de kopman van Bora-Hansgrohe. “En zelfs als je in de best mogelijke vorm verkeert is het niet honderd procent zeker dat je een goede uitslag rijdt in Milaan-San Remo.”

Over de eerste der wielermonumenten die hij dit jaar op zijn wensenlijstje heeft staan maakt Sagan zich dus weinig zorgen. Volgens de Slowaak komt het in La Primavera allemaal aan op de Poggio. “Als er daar tegenwind is is het onmogelijk om te ontsnappen. Zelfs als je veel risico neemt is het niet mogelijk om tijd te pakken in de afdaling en als ploegen na de afdaling nog met meerdere mensen mee zijn kunnen ze je terugpakken. In die wedstrijd is van alles mogelijk”, kijkt de 29-jarige vooruit.

“Natuurlijk wil ik Milaan-San Remo graag winnen, maar van de tweehonderd rijders die aan de start staan kan er maar één winnen”, besluit Sagan, die nog nooit wist te zegevieren in het eerste lentemonument. “Ik kan kan alleen maar mijn best doen en accepteren wat er gebeurt. Als je gefrustreerd raakt omdat je een koers verliest word je gek.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.