Sagan over Olympische Spelen: “Parcours ligt me niet”
foto: Cor Vos
vrijdag 25 oktober 2019 om 12:55

Sagan over Olympische Spelen: “Parcours ligt me niet”

Gisteren werd duidelijk dat Peter Sagan komend jaar zijn debuut zal maken in de Giro d’Italia. De drievoudig wereldkampioen zal in 2020 echter ook aan de start staan van de Tour de France. “Het zal een zwaar seizoen worden met de klassiekers, de Giro en de Tour”, zo citeert Cyclingnews.

De laatste maanden werden de geruchten over een allereerste Giro-deelname steeds hardnekkiger. Sagan bevestigde het nieuws gisteren tijdens de presentatie van de aankomende Ronde van Italië. “Ik zal mijn seizoen goed moeten plannen, aangezien het een zwaar jaar zal worden. Maar ik wilde echt iets nieuws proberen”, aldus de renner van BORA-hansgrohe.

Sagan werd de voorbije jaren al drie keer wereldkampioen, maar een Olympische titel ontbreekt nog op zijn palmares. Toch denkt Sagan niet aan de Olympische Spelen van volgend jaar. “Het parcours in Tokio ligt me niet”, aldus de Slowaak, die zich vooral zich richten op de voorjaarsklassiekers en de grote rondes. De 29-jarige coureur zal voor het eerst de Giro en Tour combineren.

“Het is afwachten hoe dat zal verlopen. De Giro komt al vrij snel na de klassiekers, terwijl er slechts één maand zit tussen de Giro en de Tour. Ik zal wellicht geen tijd hebben om het NK te betwisten. Ik zal een goede balans moeten vinden tussen trainen en koersen. Ik zal in het voorjaar waarschijnlijk in Argentinië rijden, gevolgd door Tirreno-Adriatico en de klassiekers.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.