Sagan start in Amstel Gold Race en debuteert in Luik-Bastenaken-Luik
foto: LaPresse
maandag 10 december 2018 om 15:38

Sagan start in Amstel Gold Race en debuteert in Luik-Bastenaken-Luik

Peter Sagan komt komend voorjaar naar Nederland. De Slowaakse kampioen van BORA-hansgrohe bevestigt dat hij aan de start staat van de Amstel Gold Race. Ook zal hij debuteren in Luik-Bastenaken-Luik.

Sagan maakte het eerste deel van zijn programma bekend op het trainingskamp van de Duitse ploeg op Mallorca. De alleskunner raakte in Innsbruck zijn wereldtitel kwijt en zal in het eerste half jaar opdraven in de nationale kampioenstrui van Slowakije. Voor het eerst zal hij dat doen in Australië, waar hij de Tour Down Under rijdt. Zijn Europese campagne begint later, omdat hij ook nog de Vuelta a San Juan aandoet in Argentinië.

Klassiekers en Tour
“Mijn doelen blijven onveranderd: Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix”, zegt Sagan. “Maar daarna zal ik ook nog de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik rijden. Na de klassiekers zal ik mij opnieuw voorbereiden op de Tour de France.”

Het wordt voor Sagan zijn vijfde deelname aan de Nederlandse klassieker. In 2012 eindigde hij als derde en afgelopen seizoen werd hij vierde. In 2011 (97e) en 2013 (36e) kwam hij er niet aan te pas. Een week later maakt hij voor het eerst zijn opwachting in Luik-Bastenaken-Luik.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.