Sagan zorgt voor spektakel in Gent-Wevelgem: “Een fantastische koers!”
foto: Cor Vos
zondag 31 maart 2019 om 18:40

Sagan zorgt voor spektakel in Gent-Wevelgem: “Een fantastische koers!”

Peter Sagan oogde nog kwetsbaar in de E3 BinckBank Classic, maar in Gent-Wevelgem maakte de Slowaak alweer een betere indruk. Sterker nog: de kopman van BORA-hansgrohe zorgde mede voor spektakel. “Het was echt een prachtige editie van Gent-Wevelgem”, zo liet hij na afloop weten. “Maar tegelijkertijd ook erg zwaar!”

Sagan was al vroeg bij de les, aangezien hij na het waaiergeweld mee was in de eerste groep. De drievoudig winnaar van Gent-Wevelgem had met Pascal Ackermann en Rüdiger Selig zelfs twee renners in steun mee. “We reden lange tijd aan 50 kilometer per uur”, zo kijkt hij terug op een hectische wedstrijd.

“Had niet meer de benen om mee te sprinten”
“Ik besloot al vroeg om mijn kans te wagen en samen met Pascal en Rudi mee te springen in de eerste groep. Ze hebben echt fantastisch werk geleverd”, is Sagan lovend over zijn ploeggenoten. “Ik heb er alles aan gedaan om uit de greep te blijven van het peloton, maar is het niet gelukt. Ik had vervolgens niet meer de benen om mee te sprinten.”

Toch lijkt Sagan klaar voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix . “Het was echt een loodzware koers, met enorm veel wind, waaiers en een moordend tempo”, aldus ploegleider Steffen Radochla. “Na alle inspanningen was het logisch dat Peter niet meer mee kon sprinten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.